r
Nosalty Logó

Tejfölös káposztatekercs

Salamon Csilla
Tejfölös káposztatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

546
Kalória
27.8g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
36.1g
Zsír
319.7g
Víz
162.5g
Koleszterin
6.3g
Rost
10.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6825.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1918.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    925 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 3271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A káposztaleveleket sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta.
  3. A darált húsból fasirozottat készítünk, amihez hozzáadjuk a vöröshagymát.
  4. A káposztaleveleket kissé egymásra csúsztatva, téglaalap formára terítjük, majd rásimítjuk a tölteléket. A két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Néhány baconnel rögzíthetjük.
  5. Tepsiba tesszük. Ráöntjük a húslevest, és lefedve, pároljuk.
  6. Leszűrjük a levét, összekeverjük a tejföllel és pirospaprikával, pár percig összeforraljuk.
  7. 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk káposztatekercseket, meglocsoljuk forró mártással, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Egyik szakács oldalon találtam ezt a szuper receptet.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...