r
Nosalty Logó

Vörösboros lecsós káposzta tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros lecsós káposzta tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 1151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    4785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2258 micro
Összesen 2300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    721 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát kicsit kicsavarjuk, egy edénybe tesszük, beletesszük a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet, és elkezdjük főzni.
  2. A hagymát aprítjuk, a paprikákat, paradicsomot daraboljuk.
  3. Egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk a szalonnát, üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük (a köménymag kivételével), és megfőzzük.
  4. Amikor a káposzta és a hús már puha, öntünk hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntjük és összekeverjük.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsós káposztából, teszünk rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy kicsit más, mint a megszokott lecsók, de finom. Érdemes kipróbálni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?