Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros lecsós káposzta tarjával

Vörösboros lecsós káposzta tarjával
Vörösboros lecsós káposzta tarjával
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit más, mint a megszokott lecsók, de finom. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kicsit kicsavarjuk, egy edénybe tesszük, beletesszük a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet, és elkezdjük főzni.
  2. A hagymát aprítjuk, a paprikákat, paradicsomot daraboljuk.
  3. Egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk a szalonnát, üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük (a köménymag kivételével), és megfőzzük.
  4. Amikor a káposzta és a hús már puha, öntünk hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntjük és összekeverjük.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsós káposztából, teszünk rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 440
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával, szalonnával, lecsós káposzta, vörösboros lecsós káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1149
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 3 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 4 db
paradicsom 3 nagy db
savanyú káposzta 25 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
vörösbor 1 dl