r
Nosalty Logó

Sonkás, rakott kelkáposzta bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Sonkás, rakott kelkáposzta bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1032 mg
  • Foszfor
    2881 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4925 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 3545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A metéltre vágott kelkáposztát sós vízben puhára főzzük.
  2. A bulgurhoz forralni teszünk kétszeres mennyiségű vizet, amibe beletesszük a sót. Ha forr, beletesszük a bulgurt, és 5 percnyi főzés után lekapcsoljuk, és hagyjuk állni.
  3. A 2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, majd a darált húst (lapockát) hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
  4. A bulgurt és a kész darált húst összeöntjük. Egy tűzállótálat zsírral kikenünk, a fele kelkáposztát beleterítjük. Majd a bulguros húst ráöntjük. A maradék kelkáposztával befedjük, és végül a tejföllel megöntözzük.
  5. Kirakjuk a tetejét pár szelet főtt sonkával.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 583
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan finom étel ,én bármikor el tudom képzelni!! Fontos, hogy a darált húst jó fűszerezzük be, mert különben nem lesz jó íze!!! Másnaposan is ugyanolyan finom..... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek