Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült keltekercsek

Csőben sült keltekercsek
Csőben sült keltekercsek
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első szakácskönyv sorozatom  Lajos Mari "99..." szépen illusztrált könyveiből állt. Ebből tanultam főzni. :-)

Az eredeti recept a káposztafejet egyben hagyja, a közepét kivágja, majd a leveleket megtöltve visszahajtogatja, szép rózsa alakra. Almaszeletekkel is megtűzdeli a közöket. (Nekem az úgy egyben túl "paccos", az alma pedig nem kívánkozik bele; próbáltam úgy is.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Meleg előétel a hivatalos besorolása, de szerintem bőven elég tartalmas főfogásnak is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, majd 12 db szép levelet lefejtünk róla, a többit egészben hagyjuk. (Vagy az egészet egyben hagyjuk, utána viszont nehezebb lehet a puha leveleket sérülés nélkül levágni.)
  2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Nagy fazék enyhén ecetes, sós vízben a fokhagymával, köménymaggal és a burgonyakockákkal együtt (a leveleket és a megmaradt középső részt) megfőzzük.
  4. Közben a gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A sárgarépát lereszeljük, citromlevet csepegtetünk rá.
  5. A főtt sonkát ledaráljuk, vagy nagyon finomra vágjuk.
  6. A megfőtt kelleveleket alaposan leszárítjuk, kihűtjük (fontos, hogy ne legyen lucskos az étel). A kel közepét szintén apróra vágjuk, a krumplit áttörjük.
  7. Egy nagy tálban a gombát, sonkát, répát, káposztavagdalékot, tört krumplit összekeverjük annyi tejföllel/ tejszínnel, hogy sűrű masszát kapjunk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  8. A leszárított kellevelekbe bőven teszünk a töltelékből, majd feltekerjük őket.
  9. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba sorakoztatjuk a tekercseket, a tetejüket és a közöket is tejföllel bőven megkenjük. 
  10. Előmelegített sütőben letakarva kb. 25 percig sütjük.
  11. Azután megszórjuk a reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 870
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült kelkáposzta, sonkás-gombás kelkáposzta csőben sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Wed, 2013-03-20 09:38

Ajaj, lehet azokban mazsolázni, Zilka!

Itt a friss spenót, és eszembe jutott egy másik kötetéből egy szuper recept.:-)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-03-19 15:22

Emlékszem én is arra a receptre (anyukámnak egész gyűjteménye volt abból a sorozatból...:), de ez jobban tetszik ;-) Ki is próbálom hamarosan sonka nélkül, köszi! üdv, Zilka

514
kelkáposzta 80 dkg
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
főtt sonka 20 dkg
gomba 20 dkg
tejföl 4 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 1 csipet
ecet 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
alma 1 kis db