r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás marharagu

emóció
Vörösboros-gombás marharagu
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

394
Kalória
24.1g
Fehérje
17.4g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
365.4g
Víz
81.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2779 micro
  • β-karotin
    7271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A marhahúst felkockázzuk (én gulyáshúsból készítettem, ezért ezt a feladatot már a hentes elvégezte előttem) és megmossuk.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk, negyedekre vágva felszeleteljük, majd a zsírban megfuttatjuk és lefedjük.
  3. Hozzáadjuk a húst, majd fedő alatt saját levében pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük (a borsot mozsárban megtörjük).
  4. Közben a sárgarépát, zellert megtisztítjuk, felszeleteljük; a fokhagymát nagyobb darabokra vágva, a paradicsomot meghámozva, negyedekre vágva hozzáadjuk a húshoz.
  5. Fedő alatt kb. 2 órán keresztül pároljuk, közben vörösborral locsolgatjuk, ahogy a leve párolog.
  6. A végén a gombát leöblítjük, nagyobb szeletekre vágjuk, vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az ételhez, és 5 percig rotyogtatjuk. Makarónival vagy copfocska tésztával tálaljuk, de kiválóan illik hozzá a zsemlegombóc is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

Hirtelen felindulásból született ez a recept. A szokásos"mit főzzek ma?" kérdésen gondolkozva járkáltam kedvenc boltomban a karácsonyi menüt is tervezgetve. Mivel több szálon fut ilyenkor egy háziasszony agya -meg amúgy szinte mindig- , az utamba akadó élelmiszerek láttán indult be a fantáziám. Vettem egy 40 dkg-os marha gulyáshúst, aztán a shiitake gomba vándorolt a bevásárlókocsimba, a többit az itthon lévő nyersanyagokra bíztam. Ez lett belőle, magam is meglepődtem, milyen jó ízkavalkád sikeredett a végére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...