r
Nosalty Logó

Langaló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tünde
Langaló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 249 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    2622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.5 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16523.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    2835 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    10486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 7425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat - mint más kelt tésztákat - közepesen kemény tésztává dagasztjuk, kb. 1 órán át kelesztjük (min. duplájára).
  2. Mikor megkelt, megfelezzük a tésztát, és a cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  3. Kivajazott tepsibe tesszük, a tészta tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, rátesszük a vékonyra,apróra vágott szalonnát, karikára vágott hagymát, kolbászt.
  4. A feltéttel együtt még kb.30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 20-30 perc alatt készre sütjük.
  5. A reszelt sajtot, mikor már készre sült, reszeljük rá, s hagyjuk, hogy ráolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 85480
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen a sajt még nincs ráreszelve!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek