r
Nosalty Logó

Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon

Epercsók
Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

1098
Kalória
37.7g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
77.6g
Zsír
312.7g
Víz
144g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
40.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 3298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4191 micro
Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    938.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5760 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12572 micro
Összesen 3298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy éjszakára vagy pár órára berakjuk a hús szeleteket a páclébe.
  2. Másnap egy (bordázott) tepsiben kb. olalanként 4 percig sütjük.
  3. Majd ha szép pirosas, felöntjük borral, belerakjuk a datolyákat, és zsírjára sütjük, amíg elpárolog a bor.
  4. A tetszés szerinti salátát összetépkedjük, leöntjük a mustáros szósszal.
  5. És tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ritkán jutunk bárányhoz, de nagyon örültem, hogy kb. 20 perc alatt elkészült egy fantasztikus, különleges vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...