r
Nosalty Logó

Rozmaringos báránysült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Rozmaringos báránysült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 80 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 316 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
  2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
  3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbetévea citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
  4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együttserpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 176653
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 22.

Ajánló

A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozmaringos báránysült
ze(n)derta 188 recept

A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...

Hozzászólások (11)

László Marietta

ezt már megcsináltam párszor és imádtuk :) köszönet a receptért! :)

ze(n)derta

kedves Marietta! köszönöm az elismer? szavakat! további jó böngészést és sütés-f?zést! üdv, toma

ze(n)derta

kedves Marietta! köszönöm az elismer? szavakat! további jó böngészést és sütés-f?zést! üdv, toma

bfg900

A sozas kimaradt a leirasbol. Ha jol sejtem a pacolassal kell ezt is megejteni, de biztos vannak meg rajtam kivul tapasztalatlanok, akiknek jo lenne az informacio.

ze(n)derta

ajaj! a sózás tényleg kimaradt... a páchoz még nem kell hozzáadni, mert akkor a pácolás közben az összes víztartalmat kiszedi a húsból - elegend? csak a sütés el?tt sózni a húst. köszi a visszajelzést BFG900! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

nyitnikek

Nálunk most pácolódik, kíváncsi leszek az eredményre, nagyon reménykedem!

ze(n)derta

én is szeretettel várom a visszajelzést! üdv, toma

nyitnikek

Sikerült! Mindent betartottam a recept szerint, kivétel az, hogy cserépedényben sütöttem meg, de ez nem rontott úgy t?nik semmit rajta, legalább is azt mondták a gyerekek, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

ze(n)derta

örülök, hogy sikert aratott Nálatok!

karica

Ezt a receptet választottam a karácsonyi menühöz. Majd beszámolok :)

karica

Szia Elkészítettem annyi különbséggel, hogy kicsontoztam a combot, így pácoltam be az általad megadott módon. Sütés el?tt még szalonnadarabkákkal is megt?zdeltem, s a levelét?l megfosztott rozmaring ággal t?ztem össze, hogy ne essen szét. Bacon szalonnába tekertem, s római tálban sütöttem. Ízlett a családnak. Nekem hidegen vékonyra szeletelve jobban ízlik mint melegen. Köszönöm a receptet.

ze(n)derta

kedves Karica! nagyon örülök, hogy sikert aratott a báránycomb! a rozmaring és a bárnyhús olyan, mint a kapor meg a tök. üdv, toma

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem. És valami mennyei finom lett. Köszönöm a receptet.

ze(n)derta

kedves Linka, koszonom az elismero szavakat! udv, toma

toth marta

a sózás is ott van a recept leirásban!

Törölt felhasználó

Ezt a receptet már többször elkészítettem, (ma is)a család kedvence lett!!!Köszönet érte!!! Üdvüzlettel Edit

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a friss rozmaring helyett jó a boltokban árult morzsolt is? (pl Kotányi, stb.) Köszönöm a válaszod :)

kaboci

Szuper recept, nagyon köszönöm! Sikere volt és még nekem is, aki eddig ki nem állhatta a bárányhúst, nagyon ízlett, nagyon finom a f?szerezés, nem túl er?s, nem gyenge, egyszóval telitalálat! :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek