Nosalty Logó

Kakukkfüves fehérboros sertésragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Annamo
Kakukkfüves fehérboros sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 735 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2939 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 735 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2939 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst 5x5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél dl olajon a húsdarabokat elősütjük, az olajból kivéve melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt pecsenyeléhez öntünk egy kevés olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megsózzuk, elkeverjük benne a kakukkfüvet, és fedő alatt megdinszteljük. Lehet, hogy soknak tűnik a hagyma, de nem kell megijedni, kell ennyi ahhoz, hogy jó sűrű, édes szaftja legyen.
  3. Amikor a hagyma már szépen megpárolódott, és a konyhát betölti a finom fűszeres illat, visszatesszük a húsdarabokat az edénybe. Ráöntjük a fehérbort, és lefedve kb. 1 órán át pároljuk.
  4. Ha már a hús omlós, puha, akkor belekeverjük a mézet, ettől az egész étel átlényegül, mennyei magasságokba emelve az ízvilágát. Ez a varázslat további 20 perc párolás alatt fog végbemenni.
  5. Tálalás előtt hagyjunk az ízeknek 10 perc pihenőt a fedő alatt!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4402
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom vasárnapi ebéd, ha már unjuk a rántott húst. Mivel ennek a fogásnak igen gazdag az ízvilága, csak egy egyszerű rizsköretet ajánlok mellé. Utána pedig jólesik elkortyolgatni az üvegben maradt fehérbort.

Hozzászólások

resprivata

Elkészítettem, nagyon finom volt. Köszönöm szépen a receptet!

Annamo

Örülök, hogy ízlett! Egészségedre!

loofy

megkérdezhetem mit?l lett ilyen pirosas szín?? a hozzávalók alapján nem értem...:)

resprivata

Szerintem attól, ahogy a borban szépen megpirul a hús, illetve a vége felé hozzáadott méz is segít mind a hagymának, mind a húsnak. Másodszor is megcsináltam, ismét jól sikerült. :) A tapasztalatom az, hogy kb. fél óra elteltével nagyon kell figyelni a husira, mert ellenkez? esetben leég. Nagyon fontos az is, hogy fed? alatt kell párolni, különben pikkpakk elillan a bor. A takarék láng is elég, nekem így jobban kijöttek az ízek, de persze ez csak egy tipp. Mivel a kakukkf? elég drága f?szer, most bazsalikomot tettem bele, de így is osztatlan sikert aratott.

Annamo

Biztosan bazsalikommal is nagyon fincsi, ki fogom próbálni! Örülök, hogy bevált a receptem :)

Annamo

Szia! Igaza van Resprivata-nak, valóban kis lángon kell párolni, és a méz fogja megadni a szép színét. Nekem mindig ilyen szín?. Az a tapasztalatom, hogy jót tesz neki, ha miután elkészült lefedve pihentetjük kicsit. Ez id? alatt is változik a színe. Érdekes, de valahogy így m?ködik. :) Próbáld ki, nagyon finom, nálunk a család egyik kedvence!

loofy

tegnap elkészítettem ,és nagyon finom lett.tényleg kapott a mézt?l egy ilyen szép árnyalatot.ez az étel felüdülés az állandó pörkölt,sülthús,rántott hús kombó után.biztos hogy még jó párszor elkészítem. nagyon köszönöm a receptet!!!! LIKE!!!! :D

Annamo

Nagyon örülök a sikerednek! További receptötletek a blogomon: eletfuszerei.hu ! Szép estét!

Szumi

Én ma készítettem el, isteni lett! :)

Annamo

Örülök, hogy ízlett! :) annamo

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek