r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertésragu Anditól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Zöldborsós sertésragu Anditól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1649 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 550 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4270.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    3943 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
  4. Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
  6. Legvégül hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt épp roppanósra főzzük.
  7. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 60565
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Ajánló

Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldborsós sertésragu Anditól
Andi80_ 380 recept

Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertésragu készült zöldborsóval ebédre.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.