Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós sertésragu Anditól

Zöldborsós sertésragu Anditól
Zöldborsós sertésragu Anditól
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertésragu készült zöldborsóval ebédre.

 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
  4. Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
  6. Legvégül hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt épp roppanósra főzzük.
  7. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 35 615
elküldve: 3
receptkönyvben: 253
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu zöldborsóval, paradicsomos zöldborsós sertésragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
mangalica zsír 2 ek
paradicsom 1 nagy db
paprikakrém 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
zöldborsó 15 dkg