Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás-étcsokis minikuglóf

Vörösáfonyás-étcsokis minikuglóf
Vörösáfonyás-étcsokis minikuglóf
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt hónap elején találtam meg a várva várt, rég áhított kuglófformát, ami nem a hagyományos nagy, de nem is a muffinsütős 12 db kicsike, hanem a 6 db-os!

Feltétlen próba kellett, hogy legyen. Sikerült. :-)

De mivel gyors, egyszerű és finom süti, máskor, más ünnepeken is boldogan fogom használni.

Ez a recept  ünnepre, karácsonyra készült: csokoládé és aszalt gyümölcs. :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral megszórva is tálalhatjuk. Aki szereti, főleg a gyerekek, csokisziruppal, tejszínhabbal is ehetik. :-)

Finom ünnepi desszert, akár forró csokit is ihatunk hozzá, ez most a finomságok ünnepe. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, és beletesszük a cukrot, átkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverés után hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Egy tálban az összes hozzávalót összemorzsoljuk (nem tesszük bele a csokit és az aszalt gyümölcsöt).
  3. A tészta alapanyagához adjuk az időközben felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Hagyjuk kelni letakarva 20 percig.
  4. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk ki, majd a durvára vágott csokoládéval és az aszalt gyümölccsel megszórjuk. Kicsit bele is nyomkodhatjuk.
  5. Aztán szépen feltekerjük, és még így is hagyjuk 15 percet pihenni, letakarva.
  6. 12 egyforma darabra vágjuk fel, kelni hagyjuk itt is 15 percet.
  7. A formát kikenjük olajjal, a sütőt előmelegítjük.
  8. Az első 6 szeletet belehelyezzük a formába, és sütőbe téve, megsütjük, aranybarna színe lesz, kivehetjük, a formában hagyjuk még kb. 10 percig, és kivehető lesz.
  9. Beletesszük a második adagot, előtte újra kikenjük a formát, és aranybarnára sütjük, azt is pihentetés után szedjük ki, tálalható.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x5x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ünnepi mini kuglóf, aszalt gyümölcsös-csokis kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
tej 2 dl
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
teavaj 5 dkg
joghurt 350 g
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 50 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vörösáfonya 10 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 ek