Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal

Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal
Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Kiki által feltöltött kuglóf recept saját adaptációja…köszi az „alapreceptért”.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Miután sok íz játszik össze a sütiben, éppen az isteni és a gejl határán van, úgyhogy óvatosan az extra ízesítők adagolásával. Eddig mindenkit levett a lábáról, engem is :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojássárgáját a kristálycukorral (édesítő porral) habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, illetve az aromákat. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. Hozzáadunk egy csipet sót és a sütőport. A lisztet apránként adagolva, belekeverjük a masszába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan (lapátoló mozdulatokkal) beleforgatjuk a masszába.
  5. A aszalt szilvát és a csokit apróra vágjuk, és a tésztába forgatjuk.
  6. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát beleöntjük, kicsit megrázogatjuk a formát, hogy egyenletesen elrendeződjenek benne az aszalt szilva és csokidarabok. (Nem süllyednek le az aljára, szépen eloszlanak.)
  7. Megsütjük. (Sütőtől is függ, én légkeverésest használok. Ha már szép a színe, érdemes megszúrni 35-40 perc után is, nincs-e kész.)
  8. Kiborítjuk a formából, picit hűlni hagyjuk, és rácsurgatjuk a cukormázat. (Ne öntsük, inkább kanállal csurgassuk, mert az egész lefolyik az oldalán, így is kb. 10-20%-os a veszteség.)
  9. Melegen is finom, de inkább hidegen érdemes tálalni. Akár a fogyasztás előtti nap estéjén is el lehet készíteni.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: kuglóf forma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 336
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Annus G

Mióta szakács: 2011.03.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-csokoládés kuglóf marcipános cukormázzal, cukormázas kuglóf aszalt szilvával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

593
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
mandulaaroma 5 ml
rumaroma 5 ml
aszalt szilva 8 dkg
tortabevonó 60 g
cukormáz 100 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál