r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 3560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojássárgáját a kristálycukorral (édesítő porral) habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, illetve az aromákat. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. Hozzáadunk egy csipet sót és a sütőport. A lisztet apránként adagolva, belekeverjük a masszába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan (lapátoló mozdulatokkal) beleforgatjuk a masszába.
  5. A aszalt szilvát és a csokit apróra vágjuk, és a tésztába forgatjuk.
  6. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát beleöntjük, kicsit megrázogatjuk a formát, hogy egyenletesen elrendeződjenek benne az aszalt szilva és csokidarabok. (Nem süllyednek le az aljára, szépen eloszlanak.)
  7. Megsütjük. (Sütőtől is függ, én légkeverésest használok. Ha már szép a színe, érdemes megszúrni 35-40 perc után is, nincs-e kész.)
  8. Kiborítjuk a formából, picit hűlni hagyjuk, és rácsurgatjuk a cukormázat. (Ne öntsük, inkább kanállal csurgassuk, mert az egész lefolyik az oldalán, így is kb. 10-20%-os a veszteség.)
  9. Melegen is finom, de inkább hidegen érdemes tálalni. Akár a fogyasztás előtti nap estéjén is el lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kuglóf forma
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7671
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Miután sok íz játszik össze a sütiben, éppen az isteni és a gejl határán van, úgyhogy óvatosan az extra ízesítők adagolásával. Eddig mindenkit levett a lábáról, engem is :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept a Kiki által feltöltött kuglóf recept saját adaptációja…köszi az „alapreceptért”.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?