Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-narancsos kuglóf SPAR konyhájából

Csokis-narancsos kuglóf SPAR konyhájából
Csokis-narancsos kuglóf SPAR konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dekoratív és nagyon csokis kuglóf, aminek ott a helye a karácsonyi asztalon.

hozzávalók / 4 adag

A kuglófhoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, egy kevés sóval és a cukrozatlan kakaóporral majd, félretesszük.
  2. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és néhány csepp citromlével, majd ezt is félretesszük.
  3. Egy harmadik tálban krémesre verjük a puha vajat a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat. Jöhet a tálba a narancs- és citromlé, a narancs reszelt héja, a fűszerek, végül a lisztes keverék részletekben.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket, majd elkeverjük a masszában az aprított magvakat és apró darabkákra tört étcsokit.
  5. A keveréket egy kivajazott kilisztezett kuglófformába öntjük, és 170 fokon kb. 45 percig sütjük.
  6. Közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, elkeverjük egy kevés olajjal, majd a kihűlt kuglófot leöntjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1349
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 4 db
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 200 g
porcukor 125 g
fahéj 2 tk
szegfűszeg 1 tk
étcsokoládé 100 g
kesudió 50 g
mandula 50 g
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 2 ek