Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült kárász

Fűszeres sült kárász
Fűszeres sült kárász
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon ízletes fűszerezés, pontyhoz is kíváló recept!

hozzávalók / 4 adag

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halakat szeletekre vágjuk.
  2. 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, s állni hagyjuk 1 órát.
  3. Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát áttörjük, s a fűszerekkel, 1 citrom levével összekeverjük a masszát.
  4. Ha letelt az egy óra, a halszeleteket bevagdossuk kockásra, s beledörzsöljük a fűszeres masszánkat.
  5. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük, s a halszeleteket megforgatjuk benne.
  6. Olajozott tepsibe tesszük a halakat, a tetejükre is locsolunk egy kis olajat, s vágunk rá citromkarikákat.
  7. 180 °C-on sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 651
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TBetty

Mióta szakács: 2013.03.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült hal, citromos kárász, fűszeres kárász sütőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2018-06-29 18:45

Szia Betty ! Nagyon finom lett a recepted alapján elkészített kárász!! Csak a hal fűszerkeveréket hagytam el,nem használok ilyen úri huncutságokat,anélkül is finom. :)

iduci
iduci Tue, 2013-12-24 17:42

Elkészitettem! Rendkívül finom. Filézett keszegből, kárászból még nagyobb adagokat szoktam csinálni, mert nagyon gyorsan fogy.

230
kárász 45 dkg
citromlé 1 citromból nyert
2 kk
fűszerpaprika 2 ek
finomliszt 4 evőkanál
fokhagyma 1 fej
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
bors 2 kk
négyszínű bors 1 kk
hal fűszerkeverék 2 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
citrom 0.5 db