r
Nosalty Logó

Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    23969 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9042.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    4577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    95876 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 3094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5811 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a finomra darált hagymát és fokhagymát, és főzzük gyakran kevergetve, amíg meg nem puhul (nagyjából 4-5 percig).
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprika-pelyhet, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a krém és hagymák egyneműek lesznek, és elkezd sötétedni (nagyjából 5 percig).
  3. Adjunk hozzá 4 evőkanál vodkát, keverjük össze, hogy szépen elvegyüljenek. Vegyük le a serpenyőt a hőforrásunkról.
  4. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük a tésztát al dente -ig. A tészta leszűrése előtt tartsunk meg 1 csésze főzőlevet.
  5. Tegyük vissza a mártást közepes lángra, adjuk hozzá a csésze főzőlevünk felét és a 1,5 dl tejszínt, keverjük össze. Hozzáadjuk a parmezán felét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Kapcsoljuk ki a hőt és keverjük hozzá a krémhez a főtt tésztát. Ha a mártás túl sűrűnek tűnik, dobjuk bele a maradék parmezánt, és adjuk hozzá a maradék főzőlevet (egyszerre egy evőkanálnyit). Sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor több parmezánnal és tépett bazsalikomlevéllel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 9162
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)
Hering András 166 recept

Bár az elnevezése meghökkentőnek tűnhet, a Pasta alla Vodka valójában egy paradicsomszószos tészta, melynek egy fontos hozzávalója a vodka. Az eredeti recept szerint azért került a paradicsomszósz és a tejszín mellé a vodka is, mert elképesztően gazdag, selymes és krémes állagot kölcsönöz a tészta mártásának. Az én receptemben a paradicsomszószt paradicsompürére cseréltem, így a mártás sűrűbb lesz, a tejszíntől világosabb árnyalatú, a vodkától pedig selymes és krémes. Ráadásul a paradicsompüré koncentráltabb ízű, a textúrájától pedig szinte bársonyos mártást eredményez. Annak érdekében, hogy a tésztánk igazán szaftos legyen, ne fukarkodjunk a mártás mennyiségével, és tésztát közvetlenül a mártásba forgassuk bele az utolsó adag parmezán hozzáadása előtt. Bár eredetileg pennéről szól a recept, a következő alkalommal próbáljuk ki rigatonival is, izgalmas eredményt kapunk ezzel az olasz tésztafajtával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?