r
Nosalty Logó

Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    23969 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9042.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    4577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    95876 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 3094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5811 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a finomra darált hagymát és fokhagymát, és főzzük gyakran kevergetve, amíg meg nem puhul (nagyjából 4-5 percig).
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprika-pelyhet, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a krém és hagymák egyneműek lesznek, és elkezd sötétedni (nagyjából 5 percig).
  3. Adjunk hozzá 4 evőkanál vodkát, keverjük össze, hogy szépen elvegyüljenek. Vegyük le a serpenyőt a hőforrásunkról.
  4. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük a tésztát al dente -ig. A tészta leszűrése előtt tartsunk meg 1 csésze főzőlevet.
  5. Tegyük vissza a mártást közepes lángra, adjuk hozzá a csésze főzőlevünk felét és a 1,5 dl tejszínt, keverjük össze. Hozzáadjuk a parmezán felét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Kapcsoljuk ki a hőt és keverjük hozzá a krémhez a főtt tésztát. Ha a mártás túl sűrűnek tűnik, dobjuk bele a maradék parmezánt, és adjuk hozzá a maradék főzőlevet (egyszerre egy evőkanálnyit). Sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor több parmezánnal és tépett bazsalikomlevéllel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 9699
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)
Hering András 168 recept

Bár az elnevezése meghökkentőnek tűnhet, a Pasta alla Vodka valójában egy paradicsomszószos tészta, melynek egy fontos hozzávalója a vodka. Az eredeti recept szerint azért került a paradicsomszósz és a tejszín mellé a vodka is, mert elképesztően gazdag, selymes és krémes állagot kölcsönöz a tészta mártásának. Az én receptemben a paradicsomszószt paradicsompürére cseréltem, így a mártás sűrűbb lesz, a tejszíntől világosabb árnyalatú, a vodkától pedig selymes és krémes. Ráadásul a paradicsompüré koncentráltabb ízű, a textúrájától pedig szinte bársonyos mártást eredményez. Annak érdekében, hogy a tésztánk igazán szaftos legyen, ne fukarkodjunk a mártás mennyiségével, és tésztát közvetlenül a mártásba forgassuk bele az utolsó adag parmezán hozzáadása előtt. Bár eredetileg pennéről szól a recept, a következő alkalommal próbáljuk ki rigatonival is, izgalmas eredményt kapunk ezzel az olasz tésztafajtával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek