r
Nosalty Logó

Vitamindús rakottas gyerekeknek és felnőtteknek

Cristypop
Vitamindús rakottas gyerekeknek és felnőtteknek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

880
Kalória
65g
Fehérje
21.7g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
488.2g
Víz
586.9g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2217 micro
Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    390.1 g

Zsír

  • Összesen
    357.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    3522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13081.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    474 mg
  • Kálcium
    3169 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    5318 mg
  • Nátrium
    3437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2928.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3301 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1300 mg
  • D vitamin:
    779 micro
  • K vitamin:
    1385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    2757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2576 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    8126 micro
  • β-crypt
    993 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13301 micro
Összesen 5276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat tegyük fel főni egy lábas vízben. Egy nagy jénait vajazzunk ki. A maradék vajat melegítsük fel egy serpenyőben.
  2. A húst kezdjük el pirítani fűszerekkel, tőrjük bele fokhagymanyomóval a gerezdeket.
  3. A zöldségeket mossuk át. Szeleteljük fel. A megfőtt tojásokat is. Brokkolit kis csokrokra szedjük szét.
  4. Jöhet a rétegelés. A jénai aljára a lila hagyma-szeleteket tesszük. Erre megy a darált hús fele. A következő réteg a kaliforniai paprika a gombával vegyesen. Erre jöhetnek a tojásszeletek. Erre kis bors és esetleg ízvarázs vagy vegeta, ha van otthon. Jöhet rá a maradék hús. Azután brokkolival zárjuk a rétegelést. Mehet rá a reszelt sajt. Majd a petrezselyemmel és esetleg nyers tojással összekevert tejföl. Kenjük el egyenletesen.
  5. Mehet a sütőbe. Légkeverésen 160 fokra. Kb. 1 óra alatt kész. Nézegessük közben. A brokkoli meg tud könnyen égni, ezért érdemes alacsony hőfokon hosszabb ideig sütni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25x6

A férjem felvetette, hogy olyan rakott krumplit készítsünk, amelyikben burgonya helyett sok különféle zöldséget használunk fel, és amit persze a gyerek is szívesen megenne.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...