r
Nosalty Logó

Pizzás kifli TastyFodie konyhájából

NS
Pizzás kifli TastyFodie konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kiflitészta

Töltelék

1010
Kalória
29.5g
Fehérje
64.8g
Szénhidrát
70.4g
Zsír
109.5g
Víz
269.9g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kiflitészta

Töltelék

Összesen 1010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kiflitészta

Töltelék

Összesen 4037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kiflitészta

Töltelék

Összesen 278 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8768.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    6859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    437.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 4037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Kiflitészta

  1. A leírt hozzávalókat egy tálba összeöntjük, és összekeverjük. (Én eleinte mindig mindig kanállal kezdem el keverni, és a víznek csak a felét öntöm hozzá, majd ahogy felveszi a vizet, hozzátöltöm a többit is, és utána kézzel kezdem el gyúrni a tésztát.) Amikor már összeállt, akkor félretesszük kelni. Ha nincs rá időnk, akkor érdemes a sütőt bekapcsolni 50 fokra, és akkor kb. fél óra alatt meg is van a tészta.
  2. Ha megkelt a tészta, akkor kb. 3 mm vastagra nyújtjuk ki, és háromszögekre vágjuk fel. Minden háromszögbe teszünk ízlés szerint pizzaszószt és felvágottat.
  3. Ha ezzel megvagyunk, feltekerjük őket kis kiflikbe - vagy ahogy épp sikerül -, tepsire rakjuk őket, tojássárgájával megkenjük mindegyiknek a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal.
  4. 180 fokon sütjük kb. 40-50 percig. Egy ilyen adagból általában 3 tepsi pizzás kifli készül.

Töltelék

  1. Amíg kel a tészta, addig azzal tudunk haladni, hogy a felvágottat, amit vettünk (ez lehet párizsi, sonka, akármi), felvágjuk kis kockákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Minden családnak megvan "A receptje". Nálunk a pizzás kifli az, ami már készülés közben elfogy. Az első tepsiből már akkor nem marad semmi, amikor kiszedjük a sütőből a másodikat.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...