r
Nosalty Logó

Croissant ketchup-os virslivel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Croissant ketchup-os virslivel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1643 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1643 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17706.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2135 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    12274 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2637 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2802 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2047 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojásokkal.
  3. Alaposan kidolgozzuk, majd 8 cipóra osztjuk.
  4. Mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra rakjuk úgy, hogy előbb fagyos margarint reszelünk a lepényekre. A 8. lepénnyel befedjük, majd kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Az így kapott lepényt 32 cikkre vágjuk.
  5. A cikkeket megkenjük ketchuppal. A virslit picivel kisebb darabokra vágjuk, mint a cikkek legnagyobb szélessége.
  6. Ráhelyezzük erre a végére, majd feltekerjük őket, vigyázva arra, hogy ne csússzunk el a sodrással.
  7. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
  8. Szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10573
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Két nagy kedvencem van, az egyik egy erdélyi, pontosabban gyergyócsomafalvai hölgy, a másik pedig egy vajdasági, szabadkai hölgy. Nagyon tudnak, s nagyon sokat tanultam tőlük, illetve sok mindent kipróbáltam már a palettájukról. Ezt a receptet Ilonkánál láttam, kipróbáltam, s megosztom veletek.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.