r
Nosalty Logó

Croissant ketchup-os virslivel töltve

"Inom"
Croissant ketchup-os virslivel töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1643
Kalória
40.8g
Fehérje
180.6g
Szénhidrát
84.4g
Zsír
221.7g
Víz
154.3g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
26.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17706.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2135 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    12274 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    722.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2637 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2802 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2047 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojásokkal.
  3. Alaposan kidolgozzuk, majd 8 cipóra osztjuk.
  4. Mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra rakjuk úgy, hogy előbb fagyos margarint reszelünk a lepényekre. A 8. lepénnyel befedjük, majd kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Az így kapott lepényt 32 cikkre vágjuk.
  5. A cikkeket megkenjük ketchuppal. A virslit picivel kisebb darabokra vágjuk, mint a cikkek legnagyobb szélessége.
  6. Ráhelyezzük erre a végére, majd feltekerjük őket, vigyázva arra, hogy ne csússzunk el a sodrással.
  7. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
  8. Szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Két nagy kedvencem van, az egyik egy erdélyi, pontosabban gyergyócsomafalvai hölgy, a másik pedig egy vajdasági, szabadkai hölgy. Nagyon tudnak, s nagyon sokat tanultam tőlük, illetve sok mindent kipróbáltam már a palettájukról. Ezt a receptet Ilonkánál láttam, kipróbáltam, s megosztom veletek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...