Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis szendvicskenyér

Virslis szendvicskenyér
Virslis szendvicskenyér
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikus vendégváró. Az egyik kedvenc blogom ihlette.
Kelesztéshez a sütőt minimális hőfokra enyhén felmelegítjük, majd lezárjuk. Nekem ez a meleg hely. Fűtési szezonban lehet egy radiátor is  vagy bármi más.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Házi ketchup könnyedén elkészíthető:
1 kis konzerv paradicsompüré, 1 gerezd összenyomott fokhagyma, só, cukor, majoranna, oregánó -egy kis víz fellazítani. Mindenki kevesebb adag fűszert adjon hozzá kezdésként, és inkább pótolja, mintsem túl pikáns legyen.
Mi nagyon szeretjük ezt a fajta elkészítési módot pl. sajtos tésztára tenni, vagy meleg szendvicsnél és pizzánál alapnak használni stb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy kelt tésztát: legelőször felfuttatjuk az élesztőt (langyos tej, cukor, 3 kk liszt, meleg helyen). Ha jól kinőtte magát, hozzáadjuk a liszthez, olajhoz és sóhoz. Jól megdagasztjuk, ha szükséges, adunk hozzá egy kis langyos vizet (én tettem bele). Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha készen áll a kidolgozásra, a tészta 3/4-ét közepesre kinyújtjuk. Jól megkenjük a házi ketchuppal, majd ráfektetjük a tarjákat. A maradék tésztát három részre osztva kisebb darabokra nyújtjuk, és egyenként mindegyikbe beletekerünk egy virslit. Vagyis jelenleg van 3 tésztás virslink és 4 üres virslink. Azokat már nem kenjük meg, de ha akarjuk, lehet fokozni az ízeket.
  3. A 3 tésztás virslit rátesszük a kikent és kibélelt nagy lapra, úgy, hogy közétesszük a maradék virslit. Egy ilyen, egy olyan. (Remélem, értitek?!) A tetejüket jól megkenjük a ketchuppal, megszórjuk sok-sok reszelt sajttal, majd a maradék tarját is ráfektetjük. A nagy tésztát mindegyik oldalról megemeljük, és a tetejére hajtogatjuk. Jó szorosra, nem baj, ha a töltelék össze-vissza mozdul. A tetején az illesztésnél is ügyelni kell, hogy a sütésnél ne nyíljon túlságosan szét. (Ahogy az enyém enyhén meg is tette.) A tetejét bőségesen megkenjük a tojással, és még vagy 20-30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Inkább kisebb fokozaton, mert elég vaskos a belseje, és idő kell, hogy átsüljön. Az a jó, hogy a reszelt sajt a virslik közé folyik, így átjárja az egész tésztát az íze, valamint vágásnál jó nyúlós lesz.
  5. Rácson hűtsük. (De én azon percben, nagy recés késsel óvatosan felszeltem, és ne tudjátok meg...... Mennyei.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 032
elküldve: 2
receptkönyvben: 233
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

B.kiskonyham

Mióta szakács: 2010.02.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

vendégváró virslis kenyér, virslis kenyér sajttal és füstölt tarjával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-06-02 20:43

Ez isteni finom lehet ! Hétvégén kipróbálom. A lányomnak biztosan ízleni fog mert imádja a virslis dolgokat Köszi a receptet ! üdv Edit Majd megírom , hogy milyen lett :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 17:11

Kedves B.kiskonyham!
Köszönöm ezt a remek receptet. Egy 15 fős vendégseregnek készítettem el, próbaként mindjárt 2-őt is belőle. Nagyon nagy sikere volt. Nem sok maradt belőle, de azt 2 vendégemnek odacsomagoltam másnap reggelire, jött is reggel az sms, hogy milyen jó kis reggelijük van. :-)
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kipróbáltam a sütős kelesztési javaslatodat is. Remek, ezentúl nekem is ez lesz a meleg hely, pillanatok alatt megkelt a tészta. Köszönöm a jó kis tippet.

meskete
meskete Tue, 2010-02-16 17:33

Ez nagyon tetszik. Anyósoméknak házzassági évfordulójuk lesz és meglepetést partit csinál nekik a család. Ezt tutira elkészítem.
Köszi a receptet.

1319
finomliszt 60 dkg
tej 240 ml
friss élesztő 50 g
napraforgó olaj 100 ml
2 kk
cukor 1 teáskanál
juhbeles virsli 30 dkg
füstölt-főtt tarja 30 dkg
sajt 15 dkg
ketchup 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tojás 1 db