Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztőmentes kolbászos kenyér

Élesztőmentes kolbászos kenyér
Élesztőmentes kolbászos kenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer maradt egy kis liszt a panírozásból. Túl sok volt ahhoz, hogy kidobjam. Gondoltam egyet, és csináltam belőle egy kis cipót. Beletettem a maradék kolbászt is. Mivel nagyon finom lett, rendszeressé vált a kolbászos kenyér.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a fekete szezámmagot, a sót és a szódabikarbónát jól keverjük el.
  2. Adjuk hozzá a póréhagymát, fokhagymát és a vizet. Jól keverjük el. A tészta nem fog összeállni, mint egy pogácsa esetében, nagyon lágy lesz. Nem is szoktam kézzel keverni.
  3. Sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérformába öntsük a masszát. Tegyük bele a kolbászt úgy, hogy felül ne látszódjon ki.
  4. Szórjuk meg szezámmaggal és lenmaggal. A magokat a tetején érdemes kicsit benyomni a tésztába, hogy rajta maradjon.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Egy allergiás

Mióta szakács: 2013.01.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

élesztőmentes kenyér, szódabikarbónás kenyér, töltött kenyér, házi kenyér kolbásszal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1063
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 3 bögre
szezámmag 3 ek
1.5 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
víz 4 dl
kolbász 50 dkg
lenmag 3 ek
szezámmag 3 ek