r
Nosalty Logó

Virslis burgonyaleves

b.agi
Virslis burgonyaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

370
Kalória
12.4g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
611.1g
Víz
42.6g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1483 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    611.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 370 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3976.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 1483 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, és felkockázzuk.
  2. A szalonnát is kis kockákra vágjuk. Pici olajon kisütjük.
  3. Közben a hagymát finomra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
  4. A kisült szalonnát kiszedjük, és a zsiradékba beletesszük a hagymát és a répát. Kicsit átforgatjuk, majd felengedjük vízzel, beletesszük a krumplit, és ízesítjük ételízesítővel, borssal.
  5. Amikor már a zöldségek megpuhultak, beletesszük a felkarikázott virslit.
  6. Kiveszünk a megfőtt krumpliból, és összetörjük, majd a tejföllel simára keverjük. Ezzel sűrítjük be a levesünket.
  7. A végén beletesszük a ropogós szalonnát, és bőven megszórjuk petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyik kedvenc levesünk . Hamar elkészül, laktató... Különlegessége, hogy nem kell a sűrítéséhez liszt.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...