Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cséplő, arató leves

Cséplő, arató leves
Cséplő, arató leves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a nevéből is olvashatjuk, ezt a levest általában aratáskor, csépléskor főzték meg. Nagyon egyszerűen elkészíthető és ízletes is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast cikkekre vágjuk, és hideg vízbe beáztatjuk. Megpucoljuk a zöldségeket.
  2. 2 l vizet felteszünk forrni a hagymával és a fűszerekkel. Ha forr, beletesszük az oldalast, és fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul. A krumplit kockákra összevágjuk, a kolbászt felvágjuk karikára.
  3. Ha megfőtt a hús, belerakjuk a krumplit és a kolbászt, és tovább főzzük, közben megcsináljuk a habarást a tejföllel, a liszttel és a tejjel.
  4. Ha megfőtt minden, akkor a habarást 2-3 merőkanál forró levessel elkeverjük, és besűrítjük a levesünket vele.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kaszás leves, burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

773
füstölt oldalas 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
bors 10 szem
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
gyulai kolbász 250 g
burgonya 7 db
tejföl 3 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 1 dl
víz 2 l