r
Nosalty Logó

Villámgyors padlizsán curry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 626 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2499 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    4468 micro
Összesen 626 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    720 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1141 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    6616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    17873 micro
Összesen 2499 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.)
  2. Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig.
  4. Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.)
  5. Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.
  6. Aki szereti, tálaláskor szórhat a tetejére aprított korianderzöldet vagy petrezselymet. Rizzsel, bulgurral vagy kuszkusszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 26529
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Receptkategóriák

Villámgyors padlizsán curry
Gerzsenyi Flóra 116 recept

A curry, és a padlizsán az örök páros. Pofonegyszerű recept, mégis különleges, egzotikus ízvilágú étel. Nem kell hozzá sok minden. Nézzünk körbe a fagyasztónkban és hűtőnkben elfeledett zöldségek után. Aki vegán, vegetáriánus étrendet folytat, feltétlenül próbálja ki, mert isteni ez a recept, de húsevőknek is bátran ajánlom!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!