r
Nosalty Logó

Tökspagetti mediterrán zöldségmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Tökspagetti mediterrán zöldségmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 37 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    4651 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    21798 micro
  • Lut-zea
    6642 micro
Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1045 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Elkészítés

A tökspagettihez

  1. A friss, gyalult tököt bő, forró, sós vízben ropogósra főzzük.
  2. Leszűrjük, szétterítjük, vagy hideg vízzel átöblítjük, nehogy tovább puhuljon.
  3. Ha jól leszáradt, tűzálló tálba rendezzük (spagettivillával szépen adagolható).
  4. Ráhalmozzuk a mediterrán zöldségszószt (vagy bármely más, ízlés szerinti mártást).
  5. Megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Kicsit átmelegítjük/grillezzük, hogy a sajt ráolvadjon.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11974
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy egy-két hónapja pár napig azt hittem, feltaláltam a spanyolviaszt: a tésztát gyalult tökkel helyettesíteni. Aztán megjött Zederta receptje. Tulajdonképpen örültem, mert ha már ismeretes, talán nem nagy butaság. Viszont: a piacon frissen gyalult, közönséges tököt vettem, és pároltam rövid ideig. (Az istengyalultához sajnos még nem volt szerencsém.) Lánykám mindig azt mondta, hogy utálja a tököt. Ezt az ételvariációt másodnapja eszi, és mindkettőnknek tetszik az ötlet, hogy semleges íze miatt sokszor kiválthatja a tésztát. Több száz kalóriát takarítunk meg. :-)

Hozzávalók

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...