Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vichyssoise avagy hideg póréhagymás burgonyakrémleves

Vichyssoise avagy hideg póréhagymás burgonyakrémleves
Vichyssoise avagy hideg póréhagymás burgonyakrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kánikulai idő egyik kedvenc levese nálunk ez az elegáns nevű Vichyssoise, ami nem takar mást, mint egy frissítő póréhagymás burgonyakrémlevest, amit jó alaposan behűtve kell fogyasztani.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A póréhagyma fehér részét felkockázzuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel vagy alaplével, és puhára főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, majd leturmixoljuk a zöldséglevest. Visszatesszük a tűzre kb. 5 percre, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Hűtőben jól lehűtjük, majd a póréhagyma apróra vágott zöld részével megszórva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg krumplikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
burgonya 1 kg
póréhagyma 2 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 3 dl
csirke alaplé 3 dl
víz 10 dl