r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves 6.

Mokika
Burgonyakrémleves 6.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

  • 10 dkg bacon (kis darabokra vágva, pirítva)
  • 10 dkg kolbász (kis darabokra vágva)
512
Kalória
13.7g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
168.8g
Víz
62.1g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6946.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    5753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a húslében feltesszük főni.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, áttörjük, a húslét félretesszük.
  3. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a burgonyát, felengedjük a lével (lassanként, hogy a nekünk megfelelő állagot érjük el!), majd állandó keverés mellett felforraljuk.
  4. Ízesítjük a sóval és a fűszerekkel (vigyázat! a leveskockás-alaplé már amúgy is sós!).
  5. Hozzáadjuk a tejfelt, és tálaljuk.
  6. Tálaláskor kis tálkákban az asztalra készítjük a kolbász-falatkákat, aki nem szereti, annak levesgyöngyöt, és külön tálkában tejfölt is tehetünk az asztalra!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A kislányom játszani ment a barátnőjéhez, ahol ezt a levest kapta ebédre. Hazajött, áradozott róla, kért, hogy én is készítsek ilyet, ezért felhívtam a barátnő Anyukáját, és megkérdeztem, hogy csinálja. Egy kicsit javítottam rajta - pl. ő sima vízben főzi meg a burgonyát,  és nem tesz rá feltétet - ,és az én lányom úgy ítélte, hogy ez sokkal finomabb lett, mint amit ott evett. És gyertek szkeptikusok, hurrogók, hogy ez majdnem egy felhígított krumplipüré, vállalom, mert 1. isteni az íze, 2. a Lányom, aki egyébként abszolút nem leveses, azóta egy héten legalább egyszer ezt kéri!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek