r
Nosalty Logó

Pórés édesburgonya krémleves

Panyitimi
Pórés édesburgonya krémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

  • 1 közepes db póréhagyma (kukoricalisztbe forgatott és olajban kisütött szár)
  • 10 dkg burgonya (szalmavékonyra vágva és sütve)
168
Kalória
3g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
3.1g
Zsír
147.7g
Víz
7.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 674 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    35746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 674 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
  2. A hagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk (Ügyeljünk, hogy a hagyma ne süljön, csak párolódjon.) A zöldjét tegyük félre a feltéthez.
  3. Ha már üveges, beledobjuk a feldarabolt édesburgonyát és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk a levest.
  5. Egy darabka friss gyömbért reszelünk hozzá és még egyszer átforraljuk.
  6. Feltétnek szalmaburgonyát és a kukoricakeményítőbe forgatott, majd kisütött hagymaszárat adjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egy főzőműsor éjszakai adásában láttam hasonló receptet. Másnap elkészítettem, nagyon finom lett. Így annak sem kell lemaradnia erről a finomságról, aki az adást elmulasztotta.

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek