r
Nosalty Logó

Pórés édesburgonya krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panyitimi
Pórés édesburgonya krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 168 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 674 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 49 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 168 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    35746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 674 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

  • 1 közepes db póréhagyma (kukoricalisztbe forgatott és olajban kisütött szár)
  • 10 dkg burgonya (szalmavékonyra vágva és sütve)

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
  2. A hagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk (Ügyeljünk, hogy a hagyma ne süljön, csak párolódjon.) A zöldjét tegyük félre a feltéthez.
  3. Ha már üveges, beledobjuk a feldarabolt édesburgonyát és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk a levest.
  5. Egy darabka friss gyömbért reszelünk hozzá és még egyszer átforraljuk.
  6. Feltétnek szalmaburgonyát és a kukoricakeményítőbe forgatott, majd kisütött hagymaszárat adjuk.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7941
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Ajánló

Mindenkinek, mindig. Tényleg nagyon finom és különleges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Panyitimi 19 recept

Egy főzőműsor éjszakai adásában láttam hasonló receptet. Másnap elkészítettem, nagyon finom lett. Így annak sem kell lemaradnia erről a finomságról, aki az adást elmulasztotta.

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek