Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vermutos spárgakrémleves

Vermutos spárgakrémleves
Vermutos spárgakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hozzátartozik, hogy nem szeretem különösebben a spárgát, és előkészíteni is legalább annyira zsenánt, mint pl. a halászlét passzírozni. Én nagyon lusta háziasszony vagyok, kevés dolgot szeretek csinálni, ami macerás.
Évente egyszer azért csak rászánom magam a spárgával kapcsolatos műveletekre. Most krémleves készült belőle.
Igazából nem tudom, miért nem szeretem a spárga körüli munkálatokat, mert a zöld (számomra ez tavaszi, a sárga olyan semmilyen) mindig zsenge, alig van egy kis pucolni való az alján, összességében hamar kész vagyok. Biztos valami fóbia.:))

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letörjük, és félretesszük, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágjuk.
  2. A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázzuk (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 ek vajon kevés sóval pároljuk. Amikor üvegessé válik, megszórjuk fehérborssal, átkavarjuk, majd öntünk rá egy pohár vermouthot. Ezt követően beletesszük az apróra vágott spárgarészeket, felöntjük a zöldséglével (ez húslé is lehet, de nálunk Viola miatt nem az), megsózzuk, és lassú tűzön forraljuk.
  3. Közben a gombákat cikkekre vágjuk. 1 ek vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük, a végén minimális zúzott fokhagymát teszünk rá, tekerünk borsot, picit sózzuk, és félretesszük a spárgafejek mellé.
  4. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük.
  5. Ezalatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöld színű egyveleget gyártunk belőle.
  6. Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a párolt gombát és a spárgafejeket.
  7. Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottuk, kiöblítjük egy kis levessel, és ezt a finom, fűszeres lét is beleöntjük a fazékba.
  8. Elkészítjük a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beletesszük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatjuk a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).
  9. Ekkor egy keveset kimerünk a levesből, ráöntjük a keményítős tejszínre, és beleöntjük a levesbe. Teszünk rá még egy picit vermouth-ot az íze kedvéért.
  10. Egyet rottyan még, és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 499
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

hogymegtudjuknezni

Mióta szakács: 2013.05.11.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vermouthos spárgakrémleves sült gombával és zöldséggaluskával, spárgakrémleves, tejszínes-likőrboros spárgakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

222
zöldspárga 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
Martini Bianco 200 ml
zöldség alaplé 7.5 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
vaj 3 ek
olívaolaj 1 ek
étkezési keményítő 1 ek
főzőtejszín 250 ml
gomba 30 dkg
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 10 g
finomliszt 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint