Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg spárgakrémleves

Hideg spárgakrémleves
Hideg spárgakrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, nagyon finom.

A kapor helyett ízesíthetjük tárkonnyal vagy balzsamecettel, egyik változat jobb, mint a másik. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárak letördelése után ujjpercnyi darabokra vágjuk a spárgát, a fejeket félretesszük.
  2. Az alaplében a félbevágott hagymával főzni kezdjük a spárgát, 10-15 perc elég neki. Fehér borssal ízesítjük.
  3. Botmixerrel tetszés szerinti finomságúra krémesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaporszárat, a spárgafejeket, a tejszínt, végül a liszttel megszórjuk. Forrás után még 2 percig főzzük kis lángon. Rászórjuk a finomra vágott kaprot. Behűtjük. (Nem mintha melegen nem lenne isteni.)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

magaduram

Mióta szakács: 2015.02.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

134
zöldspárga 1 csomag
vöröshagyma 1 kis fej
zöldség alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
kapor 1 csokor
fehér bors 2 csipet
finomliszt 1 csapott ek