r
Nosalty Logó

Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

galuska

Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

galuska

Összesen 1468 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

galuska

Összesen 78 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4024 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5256 micro
Összesen 1468 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

leves

galuska

Elkészítés

leves

  1. Tisztítsuk meg a spárgát, legjobb a zöldséghámozó erre a célra. Vágjuk fel 2 cm-es darabokra, mossuk, és aprítsuk fel a petrezselymet.
  2. A vaj felével, a tojással és 5 kanál liszttel, sóval készítsük el a galuskát, jól keverjük össze a hozzávalókat, hogy ne maradjon csomós, tegyük félre.
  3. Egy lábosba tegyük a vaj másik felét, hevítsük fel, tegyük bele a maradék lisztet, pirospaprikát, és öntsük fel egy liter vízzel. Forraljuk fel, figyeljünk ki ne fusson, ha már forr, adjuk hozzá a spárgát, vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön főzzük 20 percet.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, szórjuk rá a petrezselymet, és kiskanál segítségével szaggassuk bele a vajgaluskát. Főzzük még 10 percet, majd a tejfölt keverjük el két kanál levessel (hőkiegyenlítés), öntsük vissza a levesbe, főzzük egy percet, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 952
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából
márti1218 72 recept

Nagyon szeretjük ezt a levest, a friss növény viszonylag rövid ideig kapható, ezért én minden évben lefagyasztok legalább 10 adagot.

Hozzászólások

Hozzávalók

leves

galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.