Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából

Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából
Spárgaleves vajgaluskával márti1218 konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a levest, a friss növény viszonylag rövid ideig kapható, ezért én minden évben lefagyasztok legalább 10 adagot.

hozzávalók / 4 adag

leves

galuska

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a spárgát, legjobb a zöldséghámozó erre a célra. Vágjuk fel 2 cm-es darabokra, mossuk, és aprítsuk fel a petrezselymet.
  2. A vaj felével, a tojással és 5 kanál liszttel, sóval készítsük el a galuskát, jól keverjük össze a hozzávalókat, hogy ne maradjon csomós, tegyük félre.
  3. Egy lábosba tegyük a vaj másik felét, hevítsük fel, tegyük bele a maradék lisztet, pirospaprikát, és öntsük fel egy liter vízzel. Forraljuk fel, figyeljünk ki ne fusson, ha már forr, adjuk hozzá a spárgát, vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön főzzük 20 percet.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, szórjuk rá a petrezselymet, és kiskanál segítségével szaggassuk bele a vajgaluskát. Főzzük még 10 percet, majd a tejfölt keverjük el két kanál levessel (hőkiegyenlítés), öntsük vissza a levesbe, főzzük egy percet, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldspárgaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

367
zöldspárga 50 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 4 ek
víz 10 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 5 púpozott ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint