r
Nosalty Logó

Garnélás spárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
z1
Garnélás spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    2415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    4830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2083.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2717 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, kevés olívaolajon összepirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel és a leveskockával összefőzzük.
  3. Közben a rákokat is rövid ideig (3-4 perc) előfőzzük.
  4. Ha elkészült a zöldség, hozzáadjuk a tejszínt és felforraluk.
  5. Utána kicsit visszahűtjük, majd a tojássárgáját hozzáadva összeturmixoljuk egy botmixerrel.
  6. Hozzáadjuk a főtt aprórákot.
  7. Ha kell sózzuk, a citrom levével pikánssá tesszük.
  8. Hideg vajdarabkákat csipegetünk rá, és friss borsot őrlünk a tetejére.
  9. A nagyobb rákokkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8890
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Valami nem túl fűszeres, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyár eleji történet. De mivel a lusta időszakomat élem, ezért csak most töltöttem fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?