r
Nosalty Logó

Verdens Beste ahogy Edit készíti

VnéEdit
Verdens Beste ahogy Edit készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

1350
Kalória
23.5g
Fehérje
163.7g
Szénhidrát
67.7g
Zsír
96.8g
Víz
381.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
110.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 1350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 8086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    406.4 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8591.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2730 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3002 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    982.1 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2821 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 8086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal, tojásokkal, puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztamasszára simítjuk.
  4. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
  5. A krém készítése: A vaníliás pudingporokat, cukrokat 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
  7. Összeállítás: A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
  8. Enyhén porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×35

Ez az eredeti Verdens Beste, norvég sütemény. Egy internetes ismerőstől kaptam a receptet, aki kint él Norvégiában. Nagyon megtetszett a recept, és már többször megsütöttem. Nagy kedvence lett a családnak. Nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek