r
Nosalty Logó

Verdens Beste ahogy Edit készíti

VnéEdit
Verdens Beste ahogy Edit készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

1350
Kalória
23.5g
Fehérje
163.7g
Szénhidrát
67.7g
Zsír
96.8g
Víz
381.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
110.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 1350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 8086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    406.4 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8591.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2730 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3002 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    982.1 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2821 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 8086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal, tojásokkal, puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztamasszára simítjuk.
  4. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
  5. A krém készítése: A vaníliás pudingporokat, cukrokat 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
  7. Összeállítás: A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
  8. Enyhén porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×35

Ez az eredeti Verdens Beste, norvég sütemény. Egy internetes ismerőstől kaptam a receptet, aki kint él Norvégiában. Nagyon megtetszett a recept, és már többször megsütöttem. Nagy kedvence lett a családnak. Nagyon finom.

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...