Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Verdens Beste ahogy Edit készíti

Verdens Beste ahogy Edit készíti
Verdens Beste ahogy Edit készíti
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az eredeti Verdens Beste, norvég sütemény. Egy internetes ismerőstől kaptam a receptet, aki kint él Norvégiában. Nagyon megtetszett a recept, és már többször megsütöttem. Nagy kedvence lett a családnak. Nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal, tojásokkal, puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztamasszára simítjuk.
  4. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
  5. A krém készítése: A vaníliás pudingporokat, cukrokat 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
  7. Összeállítás: A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
  8. Enyhén porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 928
elküldve: 2
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

norvég habos-mandulás sütemény, tojáshabos-vaníliakrémes norvég sütemény, norvég mandulás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fulekinévindomail.h
Fulekinévindomail.h Mon, 2014-05-05 09:47

Én már megcsináltam ,de nem vágtam ketté mert nagyob tepsibe sütötem,és vékonyabb lett a tészta és nem forditotam össze, nagyon finom lett,

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2014-05-05 10:08

Köszönöm szépen a visszajelzést.
Örülök,hogy nektek is ízlett.
Nagyon finom süti.
Üdv:Edit.

1350
vaj 22 dkg
porcukor 22 dkg
tojássárgája 6 db
tojás 1 db
tej 7 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 22 dkg
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 6 db
porcukor 30 dkg
mandulapehely 15 dkg
tej 8 dl
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 6 ek
habtejszín 3 dl