Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maci Krémes

Maci Krémes
Maci Krémes
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám egyik kedvenc süteménye, illetve az ő "remekműve". A recept egy régebbi újságból származik. Ez a süti általában mindenkinek ízlik, és már rengetegen elkérték a receptet. Remélem annak sem okoz majd csalódást aki elkészíti. Elnézést a rossz minőségű képért, de a fényképezőgépem elromlott, így ennek hiányába be kell érnem a telefonos képpel :(

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A tetejére szánt mázat mindenképpen vízgőz felett főzzük meg, különben nem lehet majd szépen csorgatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a 7 kanál melegvizet, ezzel még tovább keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a Maci kávét, végül a tojások fehérjét habbá verve. Közepes méretű tepsibe 22-25 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:

  1. A tojásokat, a lisztet és a tejet megfőzzük.
  2. A margarint a cukorral együtt habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt krémet, majd tovább kavarjuk.

Összeállítás:

  1. A tésztát ketté vágjuk, a krém 3/4-ével megtöltjük.
  2. A maradék krémet a tetejére kenjük.
  3. A tetejére a diót durvára vágjuk, megpirítjuk, és a süteményre szórjuk.
  4. A tojsáfehérjét a cukorral, és a Maci kávéval vízgőzre állítva megfőzzük, s a tészta tetejére csorgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 893
elküldve: 4
receptkönyvben: 203
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsii

Mióta szakács: 2010.07.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pótkávés sütemény, cikóriakávés sütemény, Maci-kávés krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babee
Babee Sat, 2012-02-18 14:00

A tojásfehérjét fel kell verni mielőtt gőzön főzzük, vagy csak úgy kikavarjuk?

Ancsii
Ancsii / Ancsii Sun, 2012-02-19 14:29

Nem kell felverni, csak össze kell keverni a többi hozzávalóval és vízgőre állítva "megfőzni".

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Mon, 2011-05-02 14:57

Ez a recept miért van a cikória alapanyagnál a legfrissebb recik közt? Vagy velem van a baj? :)
Egyébként jó kis recept, még jó, hogy a cikóriánál ráleltem :D
szAlma

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-12-10 21:38

De jó, hogy felfedeztem ezt a sütit!!Köszi:-))))Elmentve,alapanyagok kiírva, hétvégén nagyvásárlás, ez lesz az egyik karácsonyi sütim,ez most már tuti!!Köszi!Éva-Anyóca

Ancsii
Ancsii / Ancsii Fri, 2010-12-10 22:57

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, biztosan nem lesz csalódás. Örömmel várom majd a végeredményről való véleményedet is :)

557
tojás 7 db
cukor 15 dkg
víz 7 evőkanál
finomliszt 20 dkg
instant pótkávé 7 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
dió 10 dkg
tojásfehérje 1 db
cukor 3 ek
instant pótkávé 2 ek