r
Nosalty Logó

Maci Krémes

NS
Maci Krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

557
Kalória
11.4g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
32g
Zsír
53.3g
Víz
180g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
35.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    320.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6791.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    532.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a 7 kanál melegvizet, ezzel még tovább keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a Maci kávét, végül a tojások fehérjét habbá verve. Közepes méretű tepsibe 22-25 perc alatt megsütjük.
  4. A krém elkészítése:
  5. A tojásokat, a lisztet és a tejet megfőzzük.
  6. A margarint a cukorral együtt habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt krémet, majd tovább kavarjuk.
  7. Összeállítás:
  8. A tésztát ketté vágjuk, a krém 3/4-ével megtöltjük.
  9. A maradék krémet a tetejére kenjük.
  10. A tetejére a diót durvára vágjuk, megpirítjuk, és a süteményre szórjuk.
  11. A tojsáfehérjét a cukorral, és a Maci kávéval vízgőzre állítva megfőzzük, s a tészta tetejére csorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p

Édesanyám egyik kedvenc süteménye, illetve az ő "remekműve". A recept egy régebbi újságból származik. Ez a süti általában mindenkinek ízlik, és már rengetegen elkérték a receptet. Remélem annak sem okoz majd csalódást aki elkészíti. Elnézést a rossz minőségű képért, de a fényképezőgépem elromlott, így ennek hiányába be kell érnem a telefonos képpel :(

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek