Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino szelet 2. - csokis

Cappuccino szelet 2. - csokis
Cappuccino szelet 2. - csokis
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját kreálmány, nagyon-nagyon finom! Nem csak koffeinfüggőknek... :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A kávés krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A piskóta lisztjébe felesben keverhetünk réteslisztet, a tészta így sokkal borzább lesz. Süteményekhez leggyakrabban olajos piskótát készítek, mert szép magas lesz és nem száraz. Ajánlom jó szívvel mindenkinek, aki még esetleg nem ismeri.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük a sóval, majd hozzátesszük a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.
  2. Ezután belerakjuk a sárgákat és az olajat, majd legvégén a kakaóval és szódaporral elkevert lisztet, de ezt már csak kanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  3. A darabokra tördelt csokit a tejjel gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a kávét. Jól elkeverjük, hogy sima legyen. Ha kihűlt, habosra keverjük a mascarpone-val.
  4. A kávés krémet rákenjük a piskótára, majd a  tetejére tejszínhabot teszünk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 60 072
elküldve: 49
receptkönyvben: 1 142
elkészítve: 24/45
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kapucsínós sütemény, csokis-kávés szelet

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat117
Kat117 Mon, 2017-07-31 22:23

Ez a suti meg mindig a legjobb! Sima piskotat szoktam csinalni az aljara, de a toltelek szinte elronthatatlan es az izek meg mindig a legjobbak... meg eddig nem talaltam senkit aki ne szerette volna.

Kat117
Kat117 Sat, 2013-07-13 13:18

Meg mindig ez az abszolut nyero, a munkatarsaim folyamatosan emlegetik es kerik, hogy vigyek nekik... nem csoda, ez a suti megunhatatlan... :)

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2013-05-12 07:05

Kedves Klivi!
Tegnap elkészítettem a sütit,és valami isteni lett!!!Én fele sima és fele rétesliszttel csináltam,és így tényleg "borzább" lett.Tökéletes a tésztája.Na és persze a krém is szuper,habbal a tetején.Nagyon ízlik mindenkinek,szerintem az egyik kedvenc lesz!
Üdv.:petrezselyem

Kat117
Kat117 Fri, 2013-05-03 20:54

Tegnap este megcsinaltam. Ma bevittem a munkahelyemre... mindenkinek tetszett, ami nagy orom mert ahanyan vagyunk annyi nemzetiseg... tobben mondtak, hogy ez eddig a legfinomabb sutim amit ettek.... :) Nagyon orulok a receptnek.... Koszi!

tfildiko
tfildiko Tue, 2013-03-26 19:31

Köszönöm a receptet! Nagyszerű !
Én szódabikarbóna helyett,sütőporral készítettem.Legközelebb csak 1 tk.nescafet teszek bele.Habfixálót kihagytam.
Gyors,egyszerű,finom,mutatós sütemény.

agotanagy
agotanagy Wed, 2012-11-14 22:26

Megsütöttem, és nincs rá kifejezés, hogy ez a süti mennyire finom!:)

Katieee
Katieee Sun, 2012-07-22 15:11

Kedves klivi!
A sütid látvány alapján valami fenséges!!! Imádom a kávés és kapucsinós dolgokat! Félre ne értsd, amit most írni fogok, de ez a sütike hogy jön ki 700,-ból? Mert szerintem csak a mascarpone kerül majdnemhogy csak annyiba, ott a 3 tojás, a 2 dl tejszín, stb.
Ha adnék neked 700,-, ki tudnád hozni belőle a sütit?
Tényleg nem megbántani akarlak, csak úgy kérdezem!
Üdv: Katieee

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-07-22 15:42

Szia Katieee!
Nem bántottál meg, nem vagyok sértődékeny :)
Akkor egy gyors számolás...
mascarpone kb. 300-400, attól függően hol veszed
tejszín kb. 160 (pl. Lidl-ben)
csoki kb. 200
Igazad van, ha mindent összeszámolok, akkor valamivel többre jön ki. Az a helyzet, hogy az itthon amúgy is meglévő alapanyagokat (cukor, liszt stb.) nem szoktam figyelembe venni. De kijavítom, mert úgy lesz korrekt. Köszi, hogy figyelmeztettél.
Üdv.
Livi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-22 14:41

Kedves Klivi!
Nagyon guszta! Igazán szépet és finomat kreáltál, nem is tudom, hogy kerülte el eddig a figyelmemet. És az a szó, hogy "borzább", nekem eddig ismeretlen volt, de nagyon tetszik és felettébb találó is, biztos használni fogom ezután. :) És ha nem fokozod, akkor úgy mondjátok, hogy borza vagy borzás?
Üdv: Fahéj

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-07-22 15:22

Szia Fahéj!
Ha nem fokozzuk, akkor borza :) Jelentése: nem tömör, levegős, szóval borza :)
Gondolkoztam annak idején, amikor feltettem ezt a receptet, hogy leírjam-e egyáltalán ezt a szót, de úgy voltam vele, ha valaki ismeri, akkor nem mondtam újat, ha pedig nem, akkor tanul egy kicsit "zalaiul" :). Vannak felénk furcsa kifejezések, amiket szívesen használok, megpróbálva ezzel is őrizni a hagyományokat. Külön öröm, hogy a 22 és 21 éves fiam itthon partnerek ebben, és milyen jókat szoktunk nevetni, amikor így beszélünk egymással... :)
Szép hétvégét!
Livi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-22 15:54

Köszi gyors választ! Én is nagyon szeretem a tájjellegű szavakat, azoktól is a szókincsem bővül, és a beszéd változatosabb, de főleg hangulatosabb lesz. Örülök, ha újat tanulhatok. :) Szuper, hogy a fiaid is értékelik ezeket a szép szavakat.
Nektek is szép délutánt-estét! Fahéj

motoreger73
motoreger73 Wed, 2012-02-08 14:08

Kedves Livi!
Ha a Te sütit, akkor tuti finom! Elmentve! :-) Bár nálunk továbbra is a Kinder tejszelet a menő. Hihetetlen, hogy még nem unja a család. :-) Üdv: Kriszta

VargaBea
B / VargaBea Sat, 2011-04-23 13:39

Ez annyira jó, hogy már túlzás!
Én egy kicsit még megbolondítottam a krém alá egy vékony lekvár (feketeribizli) réteggel, a tetejére pedig kevés fahéjas kakaóport hintettem.

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-04-23 16:11

Kedves Bea!
Örülök, hogy tetszik. Mindenki kedve szerint fokozhatja az ízeket, biztosan a tiéd is nagyon finom lett! :))
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-03-27 15:59

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, ha van kedvetek, egyszer próbáljátok ki!
Üdv.
Livi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-03-27 14:44

Szia Klivi! Nagyon jól néz ki a sütid, és nekem biztos ízlene, mert imádom a mascarponés édességeket. :-) Üdv: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-27 14:34

klivi!
Nagyon ügyes vagy:-)))
Elmentettem, olyan guszta, pedig ebéd és süti után, ami vasárnap dukál vagyok, és ha lehetne, ennék egy szeletet belőle:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

485
tojás 3 db
cukor 135 g
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
étcsokoládé 10 dkg
tej 4 ek
porcukor 4 ek
instant kávé 2 teáskanál
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 2 ek
csokoládéforgács 2 ek
mandulapehely 2 ek