Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró tarhonya leves

Vendégváró tarhonya leves
Vendégváró tarhonya leves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebédre vendégeket vártam, mikor elmondtam, hogy a leves tarhonya lesz, igen csak vegyes volt a fogadtatás (iskolai menza). Van, aki már nagyon rég evett ilyet, de volt olyan is, aki az mondta, Ő nem szereti. Gyönyörűen tálaltam. Tényleg nagyon guszta volt a leves, mondanom sem kell, kivétel nélkül mindenki kért repetát (aki nem szerette, az is). Méltatlanul mellőzőtt leves, pedig nagyon finom, jó szívvel ajánlom mindenkinek. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a paprikával együtt. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
  2. A levesünk akkor a legfinomabb, ha az alapanyagokat megpirítjuk a következő sorrendben: egy fazékban a szalonnát kiolvasztjuk, és hozzárakjuk a kolbászokat, a virslit 1 percet pirítjuk. Mehet hozzá a hagyma, és a tarhonya. Kevergetjük.
  3. Ha a tarhonya zsemleszínű kezd lenni, hozzá rakjuk a paradicsomot, paprikát, sárgarépát, a burgonyát.
  4. 1-2 perc pirítás után megszórjuk az egész piruló csodát a liszttel, keverés, és mehet bele a paprika. A levesünket gyorsan felengedjük kb. 3,5 l vízzel.
  5. Forrás után befűszerezzük, megszórjuk a petrezselyemmel. Puhulásig (kb 25 perc) főzzük, és kész.

 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 302
elküldve: 5
receptkönyvben: 276
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos-szalonnás tarhonyaleves, tarhonyaleves gazdagon, virslis-kolbászos leves tarhonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Fri, 2018-12-28 17:26

A mi családunknak sajna nem vált be a recept. :(

Szabados Katinka
Szabados Katinka Thu, 2012-09-20 21:43

Nagyon jó kis recept, de nekem az a tapasztalatom hogy a tarhonya később fő meg mint a zöldségek.
Neked nem főtt szét a burgonya és a répa?

éva juhász
Évi baba / éva juhász Thu, 2012-09-20 22:27

Szia Katinka!
Én a tarhonyát jól megpirítom, az eredmény tökéletes.:) Közel 30 éves tapasztalattal a konyhában
bátran mondom a recept így jó ahogy van. Persze a receptek azért vannak,hogy tovább gondoljuk őket vagy útmutatást adjanak,és mindenki a saját ízlésére alakítsa. Ha úgy gondolod, hogy roppanósan szereted a zöldségeket rakd hozzá később, és így számodra is tökéletes lesz a leves.Köszönöm az észrevételedet és a hozzászólásodat.
:)))
Üdv
Évi b

345
tarhonya 20 dkg
füstölt szalonna 6 dkg
lángolt kolbász 10 dkg
virsli 35 g
debreceni kolbász 5 dkg
sárgarépa 1 db
paradicsom 1 nagy db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 2 db
babérlevél 2 db
finomliszt 0.5 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3.5 l