r
Nosalty Logó

Vendégváró tarhonya leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi baba
Vendégváró tarhonya leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    446 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    2632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    4103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2675 micro
  • β-karotin
    8017 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2068 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a paprikával együtt. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
  2. A levesünk akkor a legfinomabb, ha az alapanyagokat megpirítjuk a következő sorrendben: egy fazékban a szalonnát kiolvasztjuk, és hozzárakjuk a kolbászokat, a virslit 1 percet pirítjuk. Mehet hozzá a hagyma, és a tarhonya. Kevergetjük.
  3. Ha a tarhonya zsemleszínű kezd lenni, hozzá rakjuk a paradicsomot, paprikát, sárgarépát, a burgonyát.
  4. 1-2 perc pirítás után megszórjuk az egész piruló csodát a liszttel, keverés, és mehet bele a paprika. A levesünket gyorsan felengedjük kb. 3,5 l vízzel.
  5. Forrás után befűszerezzük, megszórjuk a petrezselyemmel. Puhulásig (kb 25 perc) főzzük, és kész.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23934
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Ebédre vendégeket vártam, mikor elmondtam, hogy a leves tarhonya lesz, igen csak vegyes volt a fogadtatás (iskolai menza). Van, aki már nagyon rég evett ilyet, de volt olyan is, aki az mondta, Ő nem szereti. Gyönyörűen tálaltam. Tényleg nagyon guszta volt a leves, mondanom sem kell, kivétel nélkül mindenki kért repetát (aki nem szerette, az is). Méltatlanul mellőzőtt leves, pedig nagyon finom, jó szívvel ajánlom mindenkinek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek