r
Nosalty Logó

Klasszikus Tortellini en Brodo

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszikus Tortellini en Brodo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 2831 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Összesen 54 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11493.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    7978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    4221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2939 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    25592 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 2831 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Elkészítés

Húsleves

  1. Egy fazékba öntsük a hideg vizet, amibe tegyük bele a csirkeszárnyakat és a sót. Kezdjük el felforralni, a keletkező habot szedjük le róla.
  2. Miután lehaboztuk a levest, tegyük hozzá a zöldségeket és a borsot. Főzzük takarék lángon, gyöngyözve 3 órán keresztül. Az elpárolgott levest pótoljuk a végén vízzel.
  3. Az elkészült levest szűrjük le, a zöldségeket és a húst tegyük félre, második előételként érdemes elfogyasztani.

Tortellini tészta

  1. A finomlisztet szitáljuk át a gyúródeszkára, közepére csináljunk egy mélyedést, amibe üssük bele a tojásokat.
  2. A tojásokat verjük fel villával, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már teljesen összekevertük, elkezdhetjük kézzel gyúrni.
  3. Ha nagyon száraznak találnánk, 2 evőkanál vizet tegyünk hozzá és folytassuk a gyúrást. Szépen lassan össze fog állni a megfelelő állagúra, és ha kitartóan gyúrtuk, a végén sima, rugalmas tésztát fogunk kapni.
  4. Fóliával takarjuk be a tésztát, hagyjuk fél órát pihenni.
  5. Mindig csak annyi tésztát használjunk el belőle, amennyit egyből fel tudunk dolgozni, a többit mindig csomagoljuk vissza, hogy ne száradjon ki.
  6. Akinek van tésztagépe, az a 6-os fokozatig nyújtsa ki a tésztát. Akinek nincs, sodrófával egészen vékonyra, nagyjából 1mm-re nyújtsa ki a tésztát.
  7. Vágjunk 4x4 cm-es négyzeteket, amiket töltsünk meg kb. 0,5 kk-nyi töltelékkel. Hajtsuk át az egyik sarkát, nyomkodjuk össze a széleket. Végül a két sarkát az ujjunk körül csípjük össze.
  8. Ha kezdene száradni a tészta, a széleket enyhén vizezzük be, így jobban fognak tapadni.
  9. Az elkészült tortelliniket az átszűrt levesben kell pár perc alatt megfőzni. Nem szabad forralni, így könnyen zavarossá válhat a leves.

Töltelék

  1. A szeletekre vágott karajt forró serpenyőben süssük elő, amíg szép pirosak lesznek. Amikor elkészültek, öntsük fel a fehérborral, így az összes serpenyőben lévő ízt pecsenyeszaftként fel tudjuk használni. Tegyük félre hűlni.
  2. Vágjuk fel kisebb darabokra a karajt, tegyük bele egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a sonkát, a reszelt sajtot, a tojást és a pecsenyeszaftot. Fűszerezzük meg a tölteléket.
  3. Daráljuk össze kissé pépessé a tölteléket.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5236
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Tortellini en Brodo Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkesége, amelyet Bologna és Modena tekint szülővárosának. Származásának helyéről évszázadokon át tartott a vita, de végül a XIX. században sikerült megállapodniuk abban, hogy a tortellino Castelfranco Emilia városában született, ami Bologna és Modena között félúton tálalható. A Tortellini en Brodo egy tipikus karácsonyi étel, ami tulajdonképpen egy húsleves töltött tésztával. Egyszerűségében van a nagyszerűsége, hiszen ezek a parányi tésztácskák hihetetlenül gazdag ízvilágúak. A töltelék összetevői mind helyi alapanyagok, mint pl. a prosciutto, a mortadella és a Parmigiano-Reggiano, nem beszélve a friss tésztáról, ami kifejezetten Észak-Olaszország jellegzetessége. Az összetevőkben a lakosok is egyet tudnak érteni, de elkészítési módjában már kevésbé. A tölteléket van aki nyers húsból készíti, és van aki főttből. Fűszerezni általában borssal és szerecsendióval szokták.

Hozzávalók

Húsleves

Tortellini tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek