r
Nosalty Logó

Vendégváró tál Györgyi konyhájából

NS
Vendégváró tál Györgyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

1624
Kalória
89g
Fehérje
52.9g
Szénhidrát
114.7g
Zsír
313.5g
Víz
796.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 1624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 6486 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rántott húshoz

A búbos húshoz

A sonkatekercshez

A tojássünihez

A "gombához"

A kaszinótojáshoz

Összesen 260 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    356.1 g

Zsír

  • Összesen
    458.7 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    3187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    4013 mg
  • Nátrium
    3977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    97 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    722 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    2528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 6486 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A rántott húshoz

  1. A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
  2. A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.
  3. A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.
  4. A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  5. A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.
  6. A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.
  7. A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
  8. Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ez a tál is ott volt nálunk a húsvéti asztalon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek