Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velővel töltött rántott hús

Velővel töltött rántott hús
Velővel töltött rántott hús
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon furcsállom, hogy milyen kevés recept van fent velővel, pedig olyan finom, és annyi jó dolgot lehet vele csinálni. Én most egy rántott husit sütöttem velővel töltve. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de megérte.

hozzávalók / 4 adag

töltelékhez

húshoz, sütéshez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Vegyes zöldségköretet főztem hozzá, de jó sült krumplival, rizzsel, vagy bármivel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nagyon óvatosan egy éles késsel belehasítunk egy lyukat, hogy tasak legyen belőle. Sózzuk, majd félretesszük.
  2. Megtisztítjuk a velőt a hártyától és a csontszilánkoktól. Megpucoljuk a fokhagymát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a velőt, és hozzáadjuk a fűszereket: reszelt fokhagyma, majoránna, petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors. Sűrűn kevergetjük, addig sütjük, amíg egyenletes, szürke krém lesz belőle.
  4. A hús-zsákokba kanalazzuk a velőt, óvatosan, el ne szakadjon, majd a szájukat átszúrjuk fogpiszkálóval, így nem folyik ki a velő.
  5. Melegítjük az olajat. Bepanírozzuk a húst, majd forró olajban pirosra sütjük, papírral bélelt tálcán lecsöpögtetjük.
  6. Tálalás előtt ne felejtsük el kihúzni a fogpiszkálókat.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés agyvelővel töltött rántott sertéscomb, rántott hús velővel töltve, rántott hús velővel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1250
sertés agyvelő 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 teáskanál
majoranna 1 kk
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 1 bögre
tojás 3 db
zsemlemorzsa 1 bögre
sertéscomb 1 kg
0 ízlés szerint