r
Nosalty Logó

Töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 475 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2845 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 475 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5700.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3350 micro
Összesen 2845 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt filézőkés segítségével szúrjuk át hosszában, és a közepét óvatosan vágjuk ki. (A kivágott húsdarabot tegyük el máskorra, érmeként felszeletelve tudjuk majd felhasználni.)
  2. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
  3. Készítsük el a tölteléket. A petrezselymet vágjuk finomra, majd kevés zsíron gyorsan pirítsuk át. A zsemléket áztassuk vízbe (vagy tejbe), majd jól kinyomva őket tegyük egy keverőtálba. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
  4. A töltés előtt a karajt is ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük meg. Fektessük kizsírozott tepsibe a húst, tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral, majd szórjuk meg köménymaggal, és tegyük köré a félbevágott hagymákat.
  5. Kizsírozott tepsiben süssük készre, időnként locsoljuk saját levével.
  6. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből, és készítsünk a visszamaradt zsíradékból pecsenyelevet. (lásd: sült oldalas receptem)
  7. Felszeletelés előtt várjuk meg, amíg a hús kihűl.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 182
  • Össznézettség: 103902
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Ajánló

A filézőkéssel történő vágáskor figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyenesen vágjunk, a kés ne "éljen önálló életet", mert ez esetben könnyen kiszakíthatjuk a hús oldalát, a töltelék pedig kifolyik. A zsemlés töltelék helyett bármilyen más töltelékkel dolgozhatunk, a lényeg az, hogy ne legyen túl híg. Köretnek bármit használhatunk, amit általában töltött húsokhoz adnánk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött sertéskaraj
Kornél 167 recept

A kolbászos karajt a legkönnyebb elkészíteni, valami mást szerettem volna... A gyerekeim inkább a szárazabb húsokat kedvelik, ugyanakkor a zsemlés töltelékért is odavannak. Megpróbáltuk a kettőt összehozni, az eredmény azt gondolom, elég jó lett...:o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek