Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sertéskaraj

Töltött sertéskaraj
Töltött sertéskaraj
115 perc / előkészület: 35 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kolbászos karajt a legkönnyebb elkészíteni, valami mást szerettem volna... A gyerekeim inkább a szárazabb húsokat kedvelik, ugyanakkor a zsemlés töltelékért is odavannak.
Megpróbáltuk a kettőt összehozni, az eredmény azt gondolom, elég jó lett...:o)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A filézőkéssel történő vágáskor figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyenesen vágjunk, a kés ne "éljen önálló életet", mert ez esetben könnyen kiszakíthatjuk a hús oldalát, a töltelék pedig kifolyik.
A zsemlés töltelék helyett bármilyen más töltelékkel dolgozhatunk, a lényeg az, hogy ne legyen túl híg.
Köretnek bármit használhatunk, amit általában töltött húsokhoz adnánk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt filézőkés segítségével szúrjuk át hosszában, és a közepét óvatosan vágjuk ki. (A kivágott húsdarabot tegyük el máskorra, érmeként felszeletelve tudjuk majd felhasználni.)
  2. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
  3. Készítsük el a tölteléket. A petrezselymet vágjuk finomra, majd kevés zsíron gyorsan pirítsuk át. A zsemléket áztassuk vízbe (vagy tejbe), majd jól kinyomva őket tegyük egy keverőtálba. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
  4. A töltés előtt a karajt is ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük meg. Fektessük kizsírozott tepsibe a húst, tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral, majd szórjuk meg köménymaggal, és tegyük köré a félbevágott hagymákat.
  5. Kizsírozott tepsiben süssük készre, időnként locsoljuk saját levével. 
  6. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből, és készítsünk a visszamaradt zsíradékból pecsenyelevet. (lásd: sült oldalas receptem)
  7. Felszeletelés előtt várjuk meg, amíg a hús kihűl.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 59 372
elküldve: 4
receptkönyvben: 403
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
sertés rövidkaraj 1 kg
tojás 3 db
zsemle 3 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek