r
Nosalty Logó

Töltött sertéskaraj

Kornél
Töltött sertéskaraj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

475
Kalória
41.9g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
169.3g
Víz
203.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5700.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1016 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3350 micro
Összesen 2845 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A karajt filézőkés segítségével szúrjuk át hosszában, és a közepét óvatosan vágjuk ki. (A kivágott húsdarabot tegyük el máskorra, érmeként felszeletelve tudjuk majd felhasználni.)
  2. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
  3. Készítsük el a tölteléket. A petrezselymet vágjuk finomra, majd kevés zsíron gyorsan pirítsuk át. A zsemléket áztassuk vízbe (vagy tejbe), majd jól kinyomva őket tegyük egy keverőtálba. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
  4. A töltés előtt a karajt is ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük meg. Fektessük kizsírozott tepsibe a húst, tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral, majd szórjuk meg köménymaggal, és tegyük köré a félbevágott hagymákat.
  5. Kizsírozott tepsiben süssük készre, időnként locsoljuk saját levével.
  6. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből, és készítsünk a visszamaradt zsíradékból pecsenyelevet. (lásd: sült oldalas receptem)
  7. Felszeletelés előtt várjuk meg, amíg a hús kihűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kolbászos karajt a legkönnyebb elkészíteni, valami mást szerettem volna... A gyerekeim inkább a szárazabb húsokat kedvelik, ugyanakkor a zsemlés töltelékért is odavannak. Megpróbáltuk a kettőt összehozni, az eredmény azt gondolom, elég jó lett...:o)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...