r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boti
Juhtúróval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész darab csirkemellet kettévágjuk. A fél mellre egy "zsebet" vágunk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesem, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  2. Egy tálkában összekeverjük a juhtúrót a zúzott fokhagymával, só, bors és a fűszerekeverékkel. Az ízesített juhtúró felét az egyik csirkemellbe töltjük. A másik felét a másik mellbe.
  3. A húsokat ezután jól megfűszerezzük. Bepanírozzuk őket. Majd 10 percig "pihenni" hagyjuk, hogy a tojás jól kösse meg a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsába előzőleg belekeverhetjük a maradék provencei-i fűszerkeveréket.)
  4. Felforrósítunk egy seprenyőt, olajat töltünk bele és belehelyezzük a csirkemelleket. Lassú tűzön, talán a legkissebb lángon sütjük 8-10 percig az egyik oldlalán, utána átfordítjuk és ismét 8-10 percig szép aranybarnára sütjük. Azért kell ilyen lassan sütni, mert másképp nem sül át teljesen.
  5. Miután megsült 5 percig pihentetjük, átlósan kettévágjuk és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 46135
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Reggel, hidegen, szeletekre vágva, vajas kenyérrel és friss retekkel is remek volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A TV-ben láttam a Kiev-i csirkemell elkészítését. Jól tudom, hogy azt fokhagymás vajjal kell tölteni, de nem volt itthon pillanatnyilag annyi vajam, csak juhtúróm. A provence-i fűszerkeverék sem kell az eredeti recepthez, azt én szerettem volna kipróbálni. Nagyon finom lett.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 frissítő gazpacho, ami nem hagy hidegen

Bombasztikusan frissítő ízének köszönhetően a hideg gazpacho ideális választás a meleg nyári napokra. Szuper egészséges, illetve rendkívül egyszerűen elkészíthető, vagyis nem kell sokat ácsorogni a konyhában miatta. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Nosalty

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: