Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almával töltött csirkemell burgonyapürével

Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott is, gyümölcsös is, sajtos is, hmmm...mi lehet ennél jobb. Ezt a receptet egy étterem kínálatából "loptam" és egy kicsit még a saját szám íze szerint felturbóztam.

hozzávalók / 2 adag

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

ajánlat

Lehet füstölt sajttal is készíteni, vagy akár más gyümölccsel. Én legközelebb őszibarackkal próbálom ki.
Mellé egy pohár fehérbor igazán jó választás, de a gyümölcs édességét ellensúlyozván én csakis szárazat ajánlanék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 
  2. Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát. 
  3. Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, kicsit megsózzuk.
  4. A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk. 
  5. Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és kettévágva tálaljuk.
  6. A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy kézi mixerrel. 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 759
elküldve: 6
receptkönyvben: 222
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás csirkemell, sajtos-almás csirkemell, sajtos-almás-lila hagymás csirkemell, töltött csirkemell, töltött csirkemell rántva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofi03
zsofi03 Fri, 2012-03-30 13:50

Tetszik a recept:) Nemrég a Balaton felé autózva megálltunk Simontornyán, és az ottani étteremben (azt hiszem Tulipán a neve) ettem ilyen almával töltött csirkemellet. Nagyon bejött. Azóta szeretném elkészíteni, úgyhogy köszi:)

Csongi
Csongi Wed, 2011-10-26 12:48

Szia! Én is nagyon szeretem a gyümölcs-hús párosítást. Mentettem a receptet.

2625
csirkemell filé 2 db
alma 1 db
lapkasajt 2 db
lila hagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
tej 0.5 dl
zsemlemorzsa 25 dkg
napraforgó olaj 3 dl
burgonya 40 dkg
tejföl 3 ek
margarin 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint