Almával töltött csirkemell burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csirkemellhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g alma47 kcal
-
17g lapkasajt61 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g tej14 kcal
-
125g zsemlemorzsa494 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
2639
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csirkemellhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
200g alma94 kcal
-
34g lapkasajt121 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g tej28 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
5277
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csirkemellhez
-
21.9g csirkemellfilé26 kcal
-
9.7g alma5 kcal
-
1.7g lapkasajt6 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
12.2g zsemlemorzsa48 kcal
-
12.4g napraforgó olaj110 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
256
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.2 g
Zsír
-
Összesen 158.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 466.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
2639
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.4 g
Zsír
-
Összesen 317.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6278 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2126 mg
-
Nátrium 2503 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 933.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
5277
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
2 db csirkemellfilé
-
1 db alma
-
2 db lapkasajt
-
1 közepes fej lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 dl tej
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
A burgonyapüréhez
Elkészítés
A csirkemellhez
- A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
- Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, kicsit megsózzuk.
- A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk.
- Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és kettévágva tálaljuk.
- A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy kézi mixerrel.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 18708
- Feltöltés dátuma: 2011. július 09.
Ajánló
Lehet füstölt sajttal is készíteni, vagy akár más gyümölccsel. Én legközelebb őszibarackkal próbálom ki. Mellé egy pohár fehérbor igazán jó választás, de a gyümölcs édességét ellensúlyozván én csakis szárazat ajánlanék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rántott is, gyümölcsös is, sajtos is, hmmm...mi lehet ennél jobb. Ezt a receptet egy étterem kínálatából "loptam" és egy kicsit még a saját szám íze szerint felturbóztam.