r
Nosalty Logó

Almával töltött csirkemell burgonyapürével

NS
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

2639
Kalória
90.2g
Fehérje
211.6g
Szénhidrát
158.8g
Zsír
466.8g
Víz
287.1g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 5277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6278 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    933.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 5277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
  3. Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, kicsit megsózzuk.
  4. A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk.
  5. Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és kettévágva tálaljuk.
  6. A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy kézi mixerrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Rántott is, gyümölcsös is, sajtos is, hmmm...mi lehet ennél jobb. Ezt a receptet egy étterem kínálatából "loptam" és egy kicsit még a saját szám íze szerint felturbóztam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...