Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól

Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól
Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól
90 perc / előkészület: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a vegyes gyümölcsös pitét a saját elképzelésem alapján állítottam össze.

Azért lett vegyes gyümölcsös, mert a kislányom nem szereti az almát és az almás sütiket sem.

Ezért arra gondoltam, hogy ha úgyis megfőzöm az almát, nem lesz látható, és a körte zamata kissé más ízvilág felé tereli el a figyelmet. Az őszibaracklekvárhoz ragaszkodtam, mert a vaníliával ízesített őszibaracklekvárnak szerintem párja nincs. Az őszibarack ízben jól harmonizál a körtével és az almával, a vanília pedig azt hiszem mindegyikhez passzol.

A dió a fahéjjal és a szegfűszeggel megkoronázza a tölteléket.

A végeredmény magáért beszél, mert egyszerű de fenséges lett, és persze nem maradt belőle.

Azt majdnem elfelejtettem leírni, hogy aki nem szerette az almát, az azóta csak ezt a sütit szeretné minden alkalomra!!!

Sok sikert az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Ezután a sütőport a csipet sót és 3 egész tojást.
  4. A végén 1 darab citrom reszelt héját és körülbelül 3-4 evőkanál tejfölt.
  5. Az egészet jól kidolgozzuk, és konyharuhával letakarva félretesszük.

A töltelék elkészítése:

  1. 50 dkg almát és 50 dkg körtét meghámozunk, majd lereszelünk, és egy citrom levét hozzáadjuk. Ezután állni hagyjuk.
  2. Közben egy kevés vajat, körülbelül 1-2 teáskanálnyit egy lábasban felolvasztunk.
  3. A felolvasztott vajra rátesszük a kissé kicsavart almát és körtét, majd lassú tűzön félig puhára pároljuk.
  4. Amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.
  5. A végén 4-5 csepp vanília aromával gazdagítjuk, és pár csepp citrom levet is teszek hozzá. (Ízlés szerint.)

A pite összeállítása:

  1. A tésztát kettévágjuk, majd mindkét felét egyforma, tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. A tészta egyik felét zsírozott és liszttel megszórt tepsibe terítjük.
  3. Az alsó tésztalapra őszibaracklekvárt kenünk, és bőven megszórjuk darált dióval, majd ráterítjük a kihűlt almás-körtés gyümölcspépet.
  4. A gyümölcs tetejére simítjuk a maradék baracklekvárt, és ismét megszórjuk darált dióval.
  5. A végén az egészet lefedjük a tészta másik felével, majd 1 tojást felverünk, és kevés tejet adunk hozzá.
  6. Ezzel megkenjük a pite tetejét, és a legvégén egy villával megszurkáljuk. Darált dióval a tetejét is megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. Amikor elkészült, vaníliás cukor és porcukor keverékével megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x20x6 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboszi

Mióta szakács: 2013.03.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vegyes gyümölcsös álom pite, almás körtés pite dióval, diós lekváros pite almás és körtés töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1386
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
tejföl 3 ek
1 csipet
alma 50 dkg
körte 50 dkg
citrom 1 db
porcukor 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaníliaaroma 5 csepp
őszibaracklekvár 8 ek
dió 20 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
dió 5 dkg