r
Nosalty Logó

Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    408.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7314.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1648 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3281 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2380 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 8324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuka porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. Ezután a sütőport a csipet sót és 3 egész tojást.
  5. A végén 1 darab citrom reszelt héját és körülbelül 3-4 evőkanál tejfölt.
  6. Az egészet jól kidolgozzuk,és konyharuhával letakarva félretesszük.
  7. A töltelék elkészítése:
  8. 50 dkg almát és 50 dkg körtét meghámozunk, majd lereszelünk, és egy citrom levét hozzáadjuk. Ezután állni hagyjuk.
  9. Közben egy kevés vajat,körülbelül 1-2 teáskanálnyit egy lábasban felolvasztunk.
  10. A felolvasztott vajra rátesszüka kissé kicsavart almát és körtét, majd lassú tűzön félig puhára pároljuk.
  11. Amikor már félig megfőtt,hozzáadjuka porcukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.
  12. A végén 4-5 csepp vanília aromával gazdagítjuk, és pár csepp citrom levet is teszek hozzá. (Ízlés szerint.)
  13. A pite összeállítása:
  14. A tésztát kettévágjuk, majd mindkét felét egyforma,tepsi méretűre nyújtjuk.
  15. A tészta egyik felétzsírozott és liszttel megszórt tepsibe terítjük.
  16. Az alsó tésztalapra őszibaracklekvárt kenünk, és bőven megszórjukdarált dióval, majd ráterítjüka kihűlt almás-körtés gyümölcspépet.
  17. A gyümölcs tetejére simítjuka maradék baracklekvárt, és ismét megszórjukdarált dióval.
  18. A végén az egészet lefedjüka tészta másik felével, majd 1 tojást felverünk, és kevés tejet adunk hozzá.
  19. Ezzel megkenjüka pite tetejét, és a legvégén egy villával megszurkáljuk. Darált dióval a tetejét is megszórjuk.
  20. Előmelegített sütőben megsütjük.
  21. Amikor elkészült, vaníliás cukor és porcukor keverékével megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1680
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

Ezt a vegyes gyümölcsös pitét a saját elképzelésem alapján állítottam össze. Azért lett vegyes gyümölcsös, mert a kislányom nem szereti az almát és az almás sütiket sem. Ezért arra gondoltam, hogy ha úgyis megfőzöm az almát, nem lesz látható, és a körte zamata kissé más ízvilág felé tereli el a figyelmet. Az őszibaracklekvárhoz ragaszkodtam, mert a vaníliával ízesített őszibaracklekvárnak szerintem párja nincs. Az őszibarack ízben jól harmonizál a körtével és az almával, a vanília pedig azt hiszem mindegyikhez passzol. A dió a fahéjjal és a szegfűszeggel megkoronázza a tölteléket. A végeredmény magáért beszél, mert egyszerű de fenséges lett, és persze nem maradt belőle. Azt majdnem elfelejtettem leírni, hogy aki nem szerette az almát, az azóta csak ezt a sütit szeretné minden alkalomra!!! Sok sikert az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek