r
Nosalty Logó

Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól

Vicaboszi
Vegyes gyümölcsös pite Vicaboszitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1387
Kalória
21.6g
Fehérje
181.4g
Szénhidrát
68g
Zsír
205.3g
Víz
155.9g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
99.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    408.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7314.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1648 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3281 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2380 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 8324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuka porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. Ezután a sütőport a csipet sót és 3 egész tojást.
  5. A végén 1 darab citrom reszelt héját és körülbelül 3-4 evőkanál tejfölt.
  6. Az egészet jól kidolgozzuk,és konyharuhával letakarva félretesszük.
  7. A töltelék elkészítése:
  8. 50 dkg almát és 50 dkg körtét meghámozunk, majd lereszelünk, és egy citrom levét hozzáadjuk. Ezután állni hagyjuk.
  9. Közben egy kevés vajat,körülbelül 1-2 teáskanálnyit egy lábasban felolvasztunk.
  10. A felolvasztott vajra rátesszüka kissé kicsavart almát és körtét, majd lassú tűzön félig puhára pároljuk.
  11. Amikor már félig megfőtt,hozzáadjuka porcukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.
  12. A végén 4-5 csepp vanília aromával gazdagítjuk, és pár csepp citrom levet is teszek hozzá. (Ízlés szerint.)
  13. A pite összeállítása:
  14. A tésztát kettévágjuk, majd mindkét felét egyforma,tepsi méretűre nyújtjuk.
  15. A tészta egyik felétzsírozott és liszttel megszórt tepsibe terítjük.
  16. Az alsó tésztalapra őszibaracklekvárt kenünk, és bőven megszórjukdarált dióval, majd ráterítjüka kihűlt almás-körtés gyümölcspépet.
  17. A gyümölcs tetejére simítjuka maradék baracklekvárt, és ismét megszórjukdarált dióval.
  18. A végén az egészet lefedjüka tészta másik felével, majd 1 tojást felverünk, és kevés tejet adunk hozzá.
  19. Ezzel megkenjüka pite tetejét, és a legvégén egy villával megszurkáljuk. Darált dióval a tetejét is megszórjuk.
  20. Előmelegített sütőben megsütjük.
  21. Amikor elkészült, vaníliás cukor és porcukor keverékével megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x20x6

Ezt a vegyes gyümölcsös pitét a saját elképzelésem alapján állítottam össze. Azért lett vegyes gyümölcsös, mert a kislányom nem szereti az almát és az almás sütiket sem. Ezért arra gondoltam, hogy ha úgyis megfőzöm az almát, nem lesz látható, és a körte zamata kissé más ízvilág felé tereli el a figyelmet. Az őszibaracklekvárhoz ragaszkodtam, mert a vaníliával ízesített őszibaracklekvárnak szerintem párja nincs. Az őszibarack ízben jól harmonizál a körtével és az almával, a vanília pedig azt hiszem mindegyikhez passzol. A dió a fahéjjal és a szegfűszeggel megkoronázza a tölteléket. A végeredmény magáért beszél, mert egyszerű de fenséges lett, és persze nem maradt belőle. Azt majdnem elfelejtettem leírni, hogy aki nem szerette az almát, az azóta csak ezt a sütit szeretné minden alkalomra!!! Sok sikert az elkészítéséhez, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...