Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes lencsefasírt

Zabpelyhes lencsefasírt
Zabpelyhes lencsefasírt
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy kis lencse a korábban készített lencsesalátából. Felhasználtam. Zöldséges kuszkuszt és egy kis joghurtos szószt készítettem hozzá.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kuszkusz, rizs, bulgur - bármelyikkel finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este megtisztítjuk, beáztatjuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg megszívja magát.
  3. Hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot.
  4. Vizes kézzel kisebb fasírtokat formázunk.
  5. A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Minimális olajban vagy kókuszzsírban kisütjük őket.
  7. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 543
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 028
elkészítve: 54/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsefasírt, zabpehely fasírt lencsével, lencsés fasírt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Sat, 2016-12-31 15:46

Szilveszteri összejövetelre készült.
Én a lencsével együtt megfőztem a hagymát, fokhagymát, mint a főzeléknél szoktam. A felesleges vizet leöntöttem, utána hozzákevertem a száraz zabpelyhet meg a fűszereket. Adtam azért egy tojást is hozzà. A pogácsákat már nem is forgattam semmibe, egyszerűen sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és kb 25-30p alatt ropogósra sütöttem (félidőben megforgattam őket). Szuper lett! ;)

fishers
fishers Sun, 2015-09-13 13:29

Szia! Én kevesebb zabpehellyel és több lencsével készítettem, mivel mérleg hiányában csak saccoltam. Így kicsit puha lett a fasírt, de nagyon finom! Köszönöm a receptet!

kisnari
kisnari Wed, 2014-02-12 09:01

szia! esetleg a joghurtos szósz receptjét is kérhetem hozzá? :) Kölessel vagy árpával is finom lehet?

doramokus
doramokus Mon, 2013-05-27 11:33

Kedves Tuvia!

Tojás nélkül is egyben maradnak a "pogácsák"?

Dóri

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2013-05-27 19:41

Szia!
Nincs benne tojás, és látod a fényképen is, hogy egyben vannak. Nem csalás :)))
Remélem, ízleni fog. De ha nyugodtabb vagy, üss bele egy tojást. Nekem nem volt gondom vele, mert a zabpehely jól megszívja magát, és összetartja a dolgokat.

szeszil74
szeszil74 Wed, 2012-03-14 11:51

Zsófikacsa! Én a rendes fasírtot is régóta zabpehellyel készítem, és nagyon jó. A férjem, aki kritikus, ő is megeszi, mert nem érezni a különbséget az áztatott zsemlével szemben. És persze a legfontosabb, hogy egészségesebb.
Viszont nem kell beáztatni, mehet bele szárazon :)

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2012-03-08 20:54

Ez nagyon finom! Pedig én nem is vagyok vegetarianus... De ez volt olyan jó, mint a rendes fasírt. Söt, azon gondolkozom, hogy lehetl, hogy a "rendes" fasírtot is lehetne zabkásával készíteni áztatott zsemle helyett. Egyáltalán nem tünik rossz ötletnek. Lehet, hogy legközelebb kipróbálom!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-03-08 21:43

Nagyon örülök, hogy tetszett :)
Javaslom, hogy próbáld ki a vega hamburgert is, nem fogsz csalódni ;)
Amúgy szerintem is működik a zabpehely dolog a rendes fasírtban is. Simán összeáll. Én is ki fogom próbálni úgy :)

493
zabpehely 25 dkg
lencse 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 2 ek
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek