r
Nosalty Logó

Rakott spárga 3. - sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Rakott spárga 3. - sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1749 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6293.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 1749 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, enyhén sós vízbe állítva, megfőzzük úgy, hogy a feje neérjen a vízbe.
  2. A tejfölt és a tejszint összekeverjük a tojással, a keményítővel. Sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele egy pici szerecsendiót.
  3. Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk vajjal vagy olajjal.
  4. Egy sor spárga, rá a vékonyra szeletelt sonka, egy kis mártás, majd megint spárga.
  5. Ráöntjük a mártást a végén, megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15067
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spárga 3. - sonkával
Hoprik ferencné 55 recept

Mindig azt hittem, hogy nem szeretem a spárgát, mivel a virágzöld jut eszembe róla, míg nem kaptam egy keveset, és megfőztem. Szóval nagyon finom, a családomnak is ízlik, és ez a legfontosabb. Ez a recept is egy gyors gondolatból született, egy kicsivel több keményítőt is tehettem volna bele, de így is elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek