r
Nosalty Logó

Rakott spárga 3. - sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Rakott spárga 3. - sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1749 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6293.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 1749 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, enyhén sós vízbe állítva, megfőzzük úgy, hogy a feje neérjen a vízbe.
  2. A tejfölt és a tejszint összekeverjük a tojással, a keményítővel. Sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele egy pici szerecsendiót.
  3. Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk vajjal vagy olajjal.
  4. Egy sor spárga, rá a vékonyra szeletelt sonka, egy kis mártás, majd megint spárga.
  5. Ráöntjük a mártást a végén, megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14896
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott spárga 3. - sonkával
Hoprik ferencné 55 recept

Mindig azt hittem, hogy nem szeretem a spárgát, mivel a virágzöld jut eszembe róla, míg nem kaptam egy keveset, és megfőztem. Szóval nagyon finom, a családomnak is ízlik, és ez a legfontosabb. Ez a recept is egy gyors gondolatból született, egy kicsivel több keményítőt is tehettem volna bele, de így is elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!