Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán ragacsos brownie

Vegán ragacsos brownie
Vegán ragacsos brownie
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokáig kutakodtam a tökéletes, diétabarát brownie recept után. Végül már lemondtam a keresésről, és megsütöttem egy piskótareceptet, amit egy "kicsit" módosítottam. Nem tudom, hogy a szakácsnő vagy a piskóta lepődött meg jobban, amikor kisült, hogy véletlenül brownie lett belőle. 

Kalóriabázison kiszámoltam az értékeket: 100 grammban 172kcal, 28 g szénhidrát, 6 g fehérje és 3 g zsír (keksz és csoki nélkül, sült és hűlt állapotban)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Van, hogy nagyobb adagot készítek, ez esetben, ha kihűlt, lefagyasztom, és fogyasztás előtt 2-3 órával a hűtőbe teszem.

Csak zabliszttel készítve gluténmentes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Villával nyomkodjuk össze a banánokat. Ha fagyasztott banánnal dolgozunk, akkor kicsit hagyjuk kiengedni, és mixeljük össze.
  2. Jöhet az édesítőszer és az aromák (mindkettő ízlés szerint, mivel nincs benne semmi olyan, nyugodtan lehet nyersen "csak éppen megkóstolni"), sütőpor, és aki szereti, levendula apróra vágva.
  3. Összevegyítjük a lisztet, kakaóport, csokit (késsel apróra vágva), kekszet (kézzel feltördelve). (Utóbbi kettő nem kötelező, de a keserű csoki valami fantasztikus benne, a már megpuhult keksszel!)
  4. Mindent jól összekeverünk. Közben a tejet/vizet folyamatosan adagoljuk.
  5. Egy formát (pl. püspökkenyér) kimargarinozunk, vagy befedünk sütőpapírral (nekem még nem ragadt bele), és beleöntjük a masszát.
  6. 200-220 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 15-25 perc alatt kész. Van, aki azt szereti, ha ragacsos, van, aki azt, ha piskótaszerű, a fázisokat tűpróbával lehet tesztelni. 20-25 perc körül lesz krémes belsejű.
  7. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen is fantasztikus, a külseje már megsült, a belseje krémes, és az édes csokoládéba puha keserű csokoládé keveredik... Egy falapáttal szoktam kitessékelni a formából, ha nem sütőpapírt használok.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 12 198
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ReformGalóca

Mióta szakács: 2016.10.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

191
banán 2 közepes db
vaníliaaroma 1 kávéskanál
rumaroma 1 ml
sütőpor 0.5 teáskanál
erythritol 2 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt 80 g
rizsliszt 20 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
étcsokoládé 10 g
növényi tej 1 dl
zabkeksz 1 db