r
Nosalty Logó

Pizza 22. - húsmentes

Frühwirth Edit
Pizza 22. - húsmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

1084
Kalória
39.7g
Fehérje
184.4g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
382.2g
Víz
61.5g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    382.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5363.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    368.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    764.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 2168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2235 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos vízben felfutattjuk, majd kimért liszthez adjuk, hozzátesszük a sót, az olajat és a fűszereket, jól összedolgozzuk. A tésztából 2 cipót formázunk, és kelni hagyjuk fél óráig.
  2. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és belehelyezzük az előzőleg hosszúkás alakúra kinyújtott tésztákat, a tetejüket megkenjükolívaolajjal.Kb. 10 percig elősűtjük a előmelegített sütőben.
  3. A sűtőből kivéve megkenjük a paradicsomos szósszal, megszórjuk kukoricával, gombával, hagymaszeletekkel és a reszelt sajttal, illetve ki mivel szeretné.
  4. Visszahelyezzük a forró sütőbe, és grill funkción megpirítjuk a tetejét, hogy a tészta széle isjóropogós legyen.
  5. Még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ilyen nyári forróságban nincs az embernek kedve a konyhában hosszú órákat sütőgetéssel tölteni, ezért inkább valami könnyebben elkészíthető finomságok jutnak az eszembe. Az egyik ilyen ez a vega pizza is.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek