Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges pizza

Zöldséges pizza
Zöldséges pizza
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A testvéremnek étterme van, és nem hazudok, de én ott ettem a legjobb pizzát. Aztán elköltöztem Monorierdőre, és hát itt is van pizzéria, de bevallom az igazat, a nyomába sem érhet az, amit én a tesóméknál ettem. Így ha megkívánom a pizzát, inkább megsütöm (természetessen az ő receptjét veszem alapul). És senki nem tud ellenállni a pizzámnak!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

A tésztát tényleg vékonyra kell teríteni a tepsiben, mert különben olyan lesz, mintha szendvicset majszolna az ember. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben összemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, illetve annyi vizet, amennyit felvesz a tészta. Ne legyen se kemény, se ragadós.
  2. A tepsit kiolajozzuk vékonyan, és kilisztezzük. A tésztát szétdolgozzuk a tepsiben jó vékonyra, terítse be az egész tepsit. Majd a paradicsompürét és a ketchupot összekeverjük, és szétkenjük a kinyújtott tésztán.
  3. A fagyasztott zöldséget megpároljuk.
  4. Majd jönnek sorban a feltétek a paradicsomos tésztára. Zöldség, mozarella (vékony szeletekre vágva), majd a reszelt sajt.
  5. Vgül megsütjük. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás-zöldséges pizza, pizza párolt zöldségekkel sütve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika Fri, 2012-12-14 09:38

en is 1/6 resz elesztöt teszek a tesztahoz, es nem ront a teszta minösegen. tej helyett vizet, furcsanak tünhet, de a teszta megkellemesebb allagu lesz. cukor sem szükseges, anelkül is meg kel a teszta szepen, nem kell futtatni az elesztöt, csak egyszerüen összedobni es gyurni a hozzavalokat. ezek nem altalam kifundalt sporolasi modok, a recept ebben a formaban is fenn van a nosaltyn. csak azert irtam le, hogy akik Monahoz hasonlo modon keszitik a pizzat de csak egy kisdarab elesztö van otthon, a pizzanak ugyanugy erdemes hozzalatni, ha tej nincs, a vizzel sem lesz rosszabb az ize, es idöt es mosatlant sporolhatunk ha elhagyjuk az elesztö futtatast. es hogy a mona altal elkeszitett pizza is isteni finom, azt egy percig sem vitatom. akarhogy is keszititek, jo etvagyat kivanok hozza:)) csak meg egy valami: olyan nincs hogy "hogy kell" a pizzatesztat kesziteni, mint ahogy a feltetröl is eleg nehez lenne vitatkozni. ahany haz, annyi szokas, annyi fele recept, annyi tapasztalat. de ezeket meg lehet osztani masokkal, erre talaltak ki a feltett recepteket es a hozzaszolasokat. erdemes elmazsolazgatni a hozzaszolasok között is es ami felkeltette az erdeklödesünket kiprobalni, mert nem csak a feltett recept alapul tapasztalaton, hanem a hozzaszolasok is. tovabbi szep napot mindenkinek.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-12-16 07:14

Koszonom a hozza szolast!
Kellemes napot es kellemes unnepeket kivanok a hamarossan itt levo karacsonyhoz!)

gabicika
gabicika Tue, 2012-12-18 13:21

Kedves Mona, en is boldog karacsonyt kivanok, meg boldogabb uj evet, es tovabbi jo kedvet es sikert a sütesben fözesben.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2012-12-18 18:46

nagyon szepen koszonom, a kedv az meg is van, de sajnos ugy nez ki egy vallmutet elott allok,sajnos felre kezeltek!
De nem baj,az is meg gyogyul egyszer))))))))))

gabicika
gabicika Wed, 2013-01-02 15:59

sajnalom ami a valladdal törtent. remelem hogy a mütetre nem kerül sor, ha megis, akkor meggyogyulsz minel hamarabb!!!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2013-01-03 08:28

Koszonom a biztato szavakat, ramfer,sajnos nem javul,sot ugy veszem eszre hogy romlik,januar vegen vannak a vizsgalatok,akkor kiderul!
Kellemes hetet kivanok!

fishers
fishers Thu, 2011-09-22 10:45

Kedves Hozzászólók!
Senkivel sem szeretnék vitatkozni.Nyugodtan készítsétek a pizzát 5 dkg. élesztővel ha akarjátok, én biztosan nem fogom. Ha pizzát sütök, 40 dkg. liszthez 1 kocka friss élesztőnek mindössze az 1/6 részét teszem a tésztába. Mindig nagyon finomra sikerül, nem élesztő ízű és a tésztát sem kell extra-vékonyra kinyújtani ahhoz, hogy szendvics helyett pizza kerüljön ki a sütőből. További szép napot

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2011-09-22 13:04

Kedves fishers!
Talán probald ki, azutan irjal velemenyt, de ha kell akkor en is rakattintok valamelyik eteledre, es "lefikazom" ugy, hogy meg sem kostolom, es meg sem csinalom!
Ne haragudj, hogy ezt irom, de en nem bantottalak, velemenyt meg azutan ha egyaltalan kiprobaltad. Mellesleg nem lesz se eleszto izu, es ha lattad volna azt, hogyan csinaljak a pizzat az ettermekbe, latnad, hogyan nyujtjak ki a tesztat ( kis golyokat formalnak, majd kezzel kerekre nyujtjak - es nem a deszkan! )
Velemenyem ennyi, es en akarki elott felvallalom ezt a receptet, es meg is sutom barkinek!
Akar teged is sok szeretettel varlak egy pizza evesre!!!))))
Amugy meg, menj fel a mindmegget.hu ra es ott is talalsz olyan pizzat, amelyhez 5 dkg eleszto kell.
A temat es a vitat itt lezartam, tovabbiakban nem vagyok erre kivancsi!
Tovabbi szep napot es sutogetest!

fishers
fishers Thu, 2011-09-22 17:47

Kedves Mona!
Egyetértünk, szerintem is zárjuk le ezt a vitát. Mindkettőnk maradjon a saját receptjénél...
Nem állt szándékomban ,,lefikázni,, a receptedet, csak a véleményemet Írtam meg és nem akartalak megbántani sem. Sajnálom, ha félreértetted!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2011-09-21 17:45

Szia Moni!
A pizza sokak kedvence és tényleg, ha mindenki azt mondja jó, akkor biztosan az is!
Nem akarok senkit védeni, de lehet Fischers arra gondolt, hogy elírtad!
De azt is el kell mondanom, hogy pár napot volt szerencsém a Balatonnál tölteni és a családom nagyon szereti a pizzát!
Nos minden étteremben kóstoltunk és hát nyomda festéket nem tűr a véleményem!
Igazad van a lényeg a tészta és azt a legfontosabb megtalálni!
Én magam azok közé tartozom akik nem szeretik ezeket a pizzás dolgokat!
De szívesen próbálkozom, hiszen a kedvenc mesémből idézve:
- Cél a tökéletesség!
További jó sütést főzést!
Üdv.
Dénes

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2011-09-22 08:19

Kedves Dénes!
Köszönöm leveled.
Abban egyetértek veled, hogy hát igen, vannak olyan éttermek, ahol nem igazán foglalkoznak a dolgokkal. A receptet nem írtam el. Nekem is volt pár tapasztalatom jó pár étteremmel, pl. égetten kuldtek ki a pizzat, aztan ha az ember reklamalt, nem is nagyon figyeltek ra. En nem vedem a testverem ettermet, de mivel en dolgoztam nala, tudom hogy mikent mukodik, milyen elvarasai vannak. Ott nem mehet ki egy etel, ha nem megfeleleloen nez ki. Es erre tobb tanum is lenne. Mindegy, itt az a lenyeg, hogy ez a recept igy van, es ahogy irtam fishersnek is, amig nem kostolok valamit, nem mondok rola velemenyt, raadasul o, nemhogy nem kostolta, de meg se csinalta. De nem bant meg vele, mert irtam, hogy izlesek es pofonok kulonbozoek.
Es abban igazad van: Cél a tökéletesség!
Üdv, és további szép napot és jó főzőcskézest!
Móni

torena
torena Tue, 2011-09-20 22:35

Kedves fishers!
Én sem szeretnélek megbántani téged,de szerintem először próbáld ki a receptet és aztán mondj véleményt róla!
Én többféle pizzatészta receptet próbáltam már, de egy sem ízlett még ennyire.
A hozzávalókat ugyanilyen adagban egy kivétellel , én 2dl tejjel készítem, nem 1dl-vel, de 5 dkg élesztővel!!! És annyiban másként csinálom, hogy 2dl langyos, cukros tejben futtatom fel az élesztőt, aztán keverem a többi hozzávalóhoz, és kelesztem.
Aki evett a pizzámból mindenkinek nagyon ízlett, több barátnőm is elkérte a receptjét.
Üdvözlettel : torena

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2011-09-21 08:35

Kedves Torena!
Koszonom a velemenyedet, igazan jol esett. Azert olvasd el legyszi, mit valaszoltam neki!
Engem sem ejtettek a fejemre!))))))
Es igen, en is csak azt tudom mondani, hogy aki evett a pizzambol, mindenki el volt "alelva" tole, hogy milyen finom!
Tovabbi szep napot, udv:Moni

fishers
fishers Tue, 2011-09-20 17:11

Kedves Móni!
Nem akarlak megbántani és a receptet sem szeretném kritizálni,(főleg, hogy ki sem próbáltam), de szerintem 40 dkg. liszthez, az 5 dkg. élesztő rengeteg. Én ennyivel biztosan nem sütném meg. Üdv., további szép napot!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2011-09-21 08:31

Kedves fishers!
Az en gondolat menetem az, hogy amig nem ismererek valakit, nem mondok velemenyt rola, es amig nem kostolok valamit, nem kritizalom. De ez csak en vagyok, es erdekes eleg sok ember szeret engem! Es ha elolvasta volna a kommentet , illetve storyt, a testveremnek etterme van, es tole van az alaprecept. De egyebkent talan ki kellene probalni, es azutan velemenyt mondani, ha meg nem tetszik, akkor nyugodtan lehet mas recepetet keresni, biztos nem fog vele megserteni, mert izlesek es pofonok kulonbozoek!!!!
Es, ahogy On is irta, "nem akarlak megbantani", ez csak az en velemenyem!)))))
Udv, es tovabbi szep napot es "fozocskezest"!

705
finomliszt 40 dkg
élesztő 5 dkg
1 csipet
cukor 1 csipet
tej 1 dl
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
ketchup 2 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
mexikói keverék 45 dkg
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 10 dkg