Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges pizza ahogy Koi készíti

Zöldséges pizza ahogy Koi készíti
Zöldséges pizza ahogy Koi készíti
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázzunk, hogy ne legyen forró a tej, mert akkor leforrázzuk az élesztőt, és akkor nem fog a tésztánk megkelni!

hozzávalók / 2 adag

Az alaphoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kissé megmelegítjük, a tejet egy lábasban felmelegítjük, épp csak annyira, hogy kellemes meleg legyen az ujjunknak. Az élesztőt egy tálban elmorzsoljuk 1 ek porcukorral, s ráöntjük a tej felét, kissé elkeverjük.
    A liszt közepében mélyedést képzünk, ide öntjük a kovászt, kevés liszttel elkeverjük, majd a tetejére is szórunk egy keveset. Konyharuhával lefedve, meleg helyen érleljük.
  2. Közben a maradék tejhez adjuk az olajat, a maradék porcukrot, a tojássárgáját, a sót és a fűszereket.
  3. Ha a kovász megérett (megrepedezik a liszt a tetején, nő a térfogata), ráöntjük a tojásos részt, és begyúrjuk.
    Ezt addig csináljuk, amíg el nem válik az edény falától. Kevés lisztet szórunk alá a tálba, a tetejét lekenjük olajjal, és egy konyharuhával lefedve pihentetjük.
  4. 20 perc után átgyúrjuk, és még egyszer ennyi időre pihentetjük.
  5. Lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk. Vajjal kikent, liszttel megszórt pizzaformába tesszük, és 15 percet állni hagyjuk, addig elkészítjük a szószt.
  6. A tejfölt kikeverjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A kukoricát lecsöpögtetjük, a brokkolit rózsáira szedjük, a lilahagymát felkarikázzuk, és a sajtot lereszeljük.
  7. Megkenjük a pizzatésztát a szósszal, és megszórjuk a feltétekkel.
  8. 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Koi

Mióta szakács: 2013.07.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kovászos tésztájú pizza, brokkolis pizza, tejfölös pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FeederEr
Koi / FeederEr Mon, 2013-07-22 09:26

Szia!
Nem, egyáltalán nem lesz édes tőle, ez a mennyiség ahhoz kell, hogy az élesztő gombák jól el tudjanak szaporodni és megnöveljék a tésztát :) Úgy tudnám jellemezni, hogy belül puha, kívül kissé ropogós!

pitzburg
p2 / pitzburg Sun, 2013-07-21 14:07

Kedves Koi, nem lesz édes a tésztája az 5 dkg porcukortól? Mihez hasonlít a tésztája? Kalácsos jellegű? Jól néz ki egyébként, egész megkívántam a pizzát :)

997
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0.5 dkg
oregánó 0.2 dkg
bazsalikom 0.2 dkg
kakukkfű 0.2 dkg
rozmaring 0.2 dkg
tejföl 1 dl
0.5 dkg
bors 0.2 dkg
fűszerpaprika 0.2 dkg
csemegekukorica 5 dkg
brokkoli 5 dkg
lila hagyma 5 dkg
sajt 10 dkg