r
Nosalty Logó

Vegán gombás melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Vegán gombás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 2745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8927.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    4709 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    9081 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    2657 micro
Összesen 2745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1199 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A szendvicskrémhez

  1. Először a gombás szendvicskrémet készítjük el. A csiperkét tisztítsuk meg a szennyeződésektől, de ne mossuk meg. Vágjuk vékony szeletekre, és tegyük félre. A fokhagymát és a petrezselymet is aprítsuk fel.
  2. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt szárazon, olaj nélkül. Ha már elég meleg, öntsük bele a gombaszeleteket. Hagyjuk, hogy a gombából elpárologjon az összes nedvesség: ehhez nagyjából 5 perc kell.
  3. Amikor azt látjuk, hogy már az összes víz elpárolgott, sózzuk meg enyhén a gombát, hogy a maradék nedvesség is kicsapódjon. Ezután öntsünk pár csepp olajat a serpenyőbe, és pirítsuk le a gombát. Legyenek benne szép, aranybarnára sült, ropogós szeletek. Ekkor szórjuk hozzá a felaprított petrezselymet és borsozzuk meg. Facsarjunk rá egy kevés citromlevet, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Öntsük a pirított gombát egy aprítógép táljába, a serpenyőt pedig tegyük vissza a tűzre. Öntsünk bele egy evőkanál olajat, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. 1-2 perc elteltével, amikor a fokhagyma enyhén pirult, kanalazzuk rá a sűrített paradicsomot, és az egészet karamellizáljuk nagyjából másfél percig.
  5. Adjuk a gombához a sűrített paradicsomot és további egy evőkanál olívaolajat is. Dolgozzuk az egészet krémes állagúra, de épp csak annyira, hogy maradjanak benne apró gombadarabok. Ha nem állna össze, adjunk hozzá még egy kevés olajat.

A sajtszószhoz

  1. A sajtszószhoz pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyákat. Főzzük őket puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Tegyük egy turmixgépbe a krumplikockákat az összes többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk az egészet krémesre, és amennyiben túl sűrű lenne, lazítsuk fel egy kis vízzel.

Az összeállításhoz

  1. Melegítsük el a sütőnket 200℃-ra, és vegyünk elő egy nagyobb tepsit. Kenjük meg a kenyérszeleteket először a gombás krémmel, majd kanalazzunk rájuk a sajtszószból is. Reszeljünk a szendvicsekre bőséges mennyiségű sajtot.
  2. Süssük a melegszendvicseket nagyjából 20 percig, majd további 5 perc alatt pirítsunk rájuk a grillfunkcióval. Tálaljuk őket melegen, zöldséggel, savanyúsággal, ahogy szeretjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1444
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegán gombás melegszendvics
Lakos Benedek 263 recept

Én nem állítom, hogy a melegszendvics egy kifejezetten elegáns műfaj, vagy, hogy mindenáron annak kéne lennie. Egyszerűen azt a feltételezést szeretném egy recepttel alátámasztani, hogy a szaftos, ropogós, ízgazdag, aranybarna (és mindennek tetején vegán) melegszendvics nem lehetetlen, és nem is nagy munka.

Hozzávalók

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?