Nosalty Logó

Vatikáni kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MsMystyk
Ezen a képen: Vatikáni kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 1998 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 7984 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1998 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5451.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1300.3 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 7984 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Elkészítés

Hétfő

  1. A kapott kovászt egy nagyobb falú üveg vagy műanyag edénybe öntjük, majd a tésztához 250 g cukrot adunk, de nem keverjük meg. (Azért fontos a tál anyaga, mert nem érintkezhet fémmel a kovász.)
  2. Szobahőmérsékleten tároljuk egy konyhatörlővel, vagy bármilyen más ruhaanyaggal lefedve. Légmentesen viszont nem szabad lezárni, szüksége van az élesztőnek a levegőre.

Kedd

  1. Kedden hozzáadunk 250 ml tejet, majd elkeverjük, de továbbra is fa-, vagy műanyag kanállal, majd visszatakarjuk.

Szerda

  1. Szerdán hozzáadunk 250 g lisztet, és ismét elkeverjük, lefedjük.

Csütörtök

  1. Csütörtökön a tésztát megkeverjük háromszor: reggel, délben és este.

Péntek

  1. Pénteken ismét hozzáadunk az előző hozzávalókból ugyanannyi mennyiségben: 250 ml tej, 250 g liszt, 250 g cukor, majd elkeverjük, és letakarjuk. (A sorrend fontos, hogy a lisztet csomómentesen eltudjuk keverni még.)
  2. Napközben érdemes rá-rá pillantgatni, nehogy túl kelesztődjön a tészta az edényen.

Szombat

  1. Szombaton összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, és mindet lefedve félretesszük. Mást nem kell tennünk ma.
  2. A tésztákat továbbra sem szabad hűtőbe tenni, és nem érheti semmilyen fém!

Vasárnap

  1. Vasárnap végre süthetünk. A magunknak félrerakott tésztához adunk további: 150 ml olajat, 3 db tojást, 250 g lisztet, reszelt almát, fél csomag sütőport, fél kiskanál szódabikarbónát, fél kiskanál fahéjat, fél tábla főzőcsokit darabolva, 2 marék diót, 1 marék mazsolát. (Szintén figyeljünk a sorrendre.)
  2. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába vagy őzgerincbe tesszük, majd aranybarnára sütjük.
  3. Végül vasárnap vagy hétfőn tovább ajándékozzuk a félretett 3 db nyers kovász tésztát a recepttel együtt, valamint figyelmeztessük a fortélyokra is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3262
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Ajánló

Kör alakú kalácsformában lesz a legszebb. Hagyományos sütőben fél óra alatt gyönyörűen megsül, 3-as és 4-es fokozat között. A legkiválóbb nutellával, esetleg lekvárral megkenve fogyasztani. Sok szerencsét és jó sütögetést! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

MsMystyk 4 recept

Egy tökéletes kenyér a mindennapokra, melynek tésztájával, ha kellőképpen törődsz, a végeredményben nem fogsz csalódni, ami végül babonából a további életed szerencsés oldalára is kihathat. Egy héten keresztül egy cseppnyi gondoskodás naponta, a szobahőmérsékleten tárolt, konyharuhával letakart tésztáddal.

Hozzászólások

Hozzávalók

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!